Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ψήφισμα του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης κατά της φυλάκισης του Φρ. Μπελέρη


Ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει τη φυλάκιση του Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρη εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Δικτύου, "η Εκτελεστική Γραμματεία του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τον δημοκρατικά εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας καθώς και προς την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας. Επίσης ζητά την άμεση αποφυλάκιση του Δημάρχου ώστε να είναι σε θέση να αναλάβει τα καθήκοντά του για τα οποία εκλέχθηκε καθώς και τον σεβασμό και την τήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, όπως οφείλει σε μια χώρα που δρομολογεί την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

Το Δίκτυο, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι "η άμεση εκλογή του δημάρχου από τους πολίτες θεωρείται μέσο ενίσχυσης της πολιτικής νομιμότητας του δημάρχου" και ο αποκλεισμός του εκλεγμένου Δημάρχου από την ανάληψη των καθηκόντων του πρέπει να ληφθεί υπόψη. "Τα θεμελιώδη δικαιώματα καθορίζουν ελάχιστα πρότυπα τα οποία διασφαλίζουν τη μεταχείριση όλων των ανθρώπων με αξιοπρέπεια. Στο Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ υπάρχει αναφορά και στο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Ο κύριος Φρέντυ Μπελέρη νομίμως έθεσε την υποψηφιότητά του και νομίμως εκλέχθηκε. Γι’ αυτό νομίμως και μέχρι αποδείξεως της ενοχής του ζητά την αποφυλάκισή του για να ικανοποιήσει το αίτημα των συμπολιτών του να διοικήσει το Δήμο" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. πιστεύω ότι μπορούμε σαν χώρα να αποφασίζουμε τι θα κάνει μια χώρα στο εσωτερικό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα έθνος επιβάλλεται να επιδείξει την ισχύ του (αν την έχει, ειδάλως να ποιήσει την νήσσαν) στην περίπτωση στην οποία ομοεθνείς του υποβάλλονται σε διακρίσεις και ταπεινώσεις, όντας υπό την κατοχή άλλων εθνοτήτων. Στην περίπτωση του Μπελέρη, φαινόμαστε (στη διεθνή κοινότητα των εθνών) ανίκανοι να επιβάλλουμε τη θέληση μας στο γειτονικό κράτος της Αλβανίας για την προστασία των περιουσιακών συμφερόντων αλλά και των συλλογικών ελευθεριών της ελληνικής ομογένειας, την ίδια στιγμή που το τουρκικό έθνος επεκτείνει την επιρροή του στο γειτονικό έθνος το οποίο εξελίσσει σταδιακά σε προτεκτοράτο του. Πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι έχουμε μια ιστορία πολύ μεγάλη και είναι χρέος μας να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον απανταχού Ελληνισμό. Έχουμε υποστεί μεγάλες ήττες και είναι χρέος μας να ανακάμψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.