Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ με απόλυτη ομοφωνία


Ο Λάζαρος Κυρίζογλου εξελέγη νεός πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, με απόλυτη ομοφωνία και έτσι διαδέχεται τον Δημήτρη Παπαστεργίου.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης πήρε 29 ψήφους από τα 31 μέλη και έτσι διαδέχεται τον Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος και παραιτήθηκε, καθώς ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναλαμβάνοντας τα ηνία του κορυφαίου οργάνου της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης μέχρι τη λήξη της τρέχουσας θητείας, τον Φεβρουάριο του 2024.
Στην ειδική συνεδρίαση του σώματος για την εκλογή, ο Λάζαρος Κυρίζογλου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, ωστόσο το γεγονός ότι έλαβε θετική ψήφο και από τους συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αποδεικνύει την εκτίμηση με την οποία τον περιβάλλουν οι συνάδελφοί του.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο κ. Κυρίζογλου δήλωσε συγκινημένος, τονίζοντας ότι αποδείχτηκε πως η αυτοδιοίκηση είναι ο χώρος της συνάντησης, του διαλόγου και της συνεργασίας για το καλό των πολιτών που εκπροσωπούμε.
Αφού συνεχάρη τον Δημήτρη Παπαστεργίου για τα νέα του καθήκοντα και του ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του, έδωσε το στίγμα των διεκδικήσεων της αυτοδιοίκησης μέχρι τη λήξη της τρέχουσας θητείας.

«Το μέγα ζητούμενο στο κράτος μας, στο διοικητικό μας σύστημα, είναι η ολοκλήρωση από τον κοινό νομοθέτη από κυβέρνηση και κοινοβούλιο του θεσμικού πλαισίου για την αποκέντρωση και την αυτοδιοίκηση με βάση το άρθρο 102 του Συντάγματος και την Ευρωπαϊκή Χάρτα Αυτοδιοίκησης. Πρέπει να αρχίσουμε να συγκλίνουμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να προχωρήσουμε στην αποκέντρωση με μεταφορά αρμοδιοτήτων, πόρων, προσωπικού και μέσων προς όφελος των πολιτών. Να έχουμε καλύτερη δημοκρατία με περισσότερη αυτοδιοίκηση. Αυτό είναι και θα παραμένει το όραμά μας μέχρι να υλοποιηθεί. Ζητάμε από την κυβέρνηση και τα κόμματα να μας εμπιστευθούν», ανέφερε και πρόσθεσε πως «θα στηρίξουμε τον αγώνα μας στην ενότητα, στον διάλογο, στη συνεργασία και ταυτόχρονα στο διάστημα που μας απομένει θα συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση για το καλό της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.