Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοίνωση της ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ για την πυρκαγιά στην περιοχή Σοκόλ στο Άνω Λουτράκι Αλμωπίας


Για Τρίτη συνεχόμενη ημέρα μαίνεται πυρκαγιά σε δύσβατη χαράδρα στο Όρος Καιμακτσαλάν στη περιοχή Σοκόλ στο Άνω Λουτράκι Αλμωπίας, όπου υπάρχουν διάσπαρτα πυρομαχικά από την περίοδο του 1ου παγκοσμίου πολέμου.

Τη στιγμή που είχε προηγηθεί στο παρελθόν πυρκαγιά στην ίδια περιοχή, είναι απαράδεκτο ότι δεν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα, όπως καθαρισμός της περιοχής εκτός αντιπυρικής περιόδου και απομάκρυνση του πολεμικού υλικού, για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων.

Το γεγονός ότι δεν απειλούνται άμεσα κάτοικοι και περιουσίες, δεν μειώνει τις διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες για την υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών.

Η κυβερνητική δικαιολογία της κλιματικής αλλαγής δεν πείθει πλέον κανέναν. Το κλίμα άλλαζε, αλλάζει και θα συνεχίσει να αλλάζει. Αυτό που παραμένει σταθερό είναι η διαχρονική άρνηση όλων των κυβερνήσεων να ενισχύσουν με τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό τις δασικές υπηρεσίες ώστε να υπάρχει συνεχόμενη παρουσία δασοφυλάκων που θα επεμβαίνουν στα πρώτα λεπτά εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Αντί για τη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, παρακολουθούμε τις «πυροσβεστικές» παρεμβάσεις μόνο όταν υπάρχει κίνδυνος, χωρίς καμία πρόβλεψη για την αποφυγή του.

Ως ΚΚΕ θέτουμε στην προμετωπίδα του αγώνα την αειφορική διαχείριση των δασών την προστασία των ορεινών όγκων, συνολικά του περιβάλλοντος.

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει εφικτό στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, όταν η προστασία του περιβάλλοντος, των δασών και των υδάτινων όγκων μπαίνει στη ζυγαριά της λογικής κόστους οφέλους.

· Απαιτούμε την μεταφορά της δασοπυρόσβεσης στις δασικές υπηρεσίες, με την παράλληλη ενίσχυσή τους με μόνιμο προσωπικό και τα απαραίτητα μέσα.

· Απαιτούμε την ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος με μόνιμο προσωπικό και μέσα, με τομέα ευθύνης τις αστικές πυρκαγιές.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 comments:

 1. Αλήθεια, πόσους υπαλλήλους έχει το δασαρχείο Αλμωπίας? Υπάρχει? Κάτι ακούγεται για ανεμογεννήτριες, ισχύει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ναι ναι ανεμογεννήτριες και υποχρεωτικώς εμβολιασμός όλης της γκαρατζοβας και υποχρεωτικά αλλαγή ταυτότητας αυτές με τα 2 τσιπακια λογο παραμεθορίου

   Διαγραφή
  2. Ισχύει. Οι .μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι κατασκευάζονται με συγκεκριμένο με μελλοντικό.σκοπο.Ο δρόμος Βέροια Κοζάνη κάθε 2 μήνες κάποια τμήματα κλείνουν για να μεταφέρουν τις ανεμογεννήτριες. Το ίδιο θα συμβεί και στο δικό μας νομό.Αε μην ξεχνάμε για ποιο λόγο κατασκευάστηκε και το τρένο της ένδοξης ΚΑΡΑΤΣΟΒΑΣ

   Διαγραφή
 2. Καλά ρε ΚΚΕ έχεις πάει ποτέ στην περιοχή,κρεμουσ έχει πρόσβαση από πουθενά.παραμυθαδεσ.ψευτεσ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Την ανακοίνωση πρέπει την έγραψε η καθαρίστρια η κάνα παιδάκι της ΚΝΕ δεν εξηγείται, εκεί που λέει για καθαρισμό της περιοχής γέλασα. Σύντροφοι αν το διάβαζε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης που πολεμούσε εκεί πάνω θα πάθαινε εγκεφαλικό .

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.