Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Στέφανος Κασσελάκης - Δηλώσεις -Συνάντηση με Τσίπρα σήμερα



Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι από χθες το βράδυ ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επικρατώντας με θριαμβευτικό τρόπο της αντιπάλου του, Έφης Αχτσιόγλου.
Η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του.
Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, εισήλθε λίγο μετά τις 12 το βράδυ της Κυριακής στα γραφεία του κόμματος, με τον Σωκράτη Φάμελλο και την Όλγα Γεροβασίλη να τον υποδέχονται.
Ο νέος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε της Έφης Αχτσιόγλου με διαφορά 13,38%, λαμβάνοντας με καταμετρημένο το 75%, 56.461 ψήφους, και ποσοστό 56,69% έναντι 43.139 ψήφους, και ποσοστό 43,31% της αντιπάλου του.
Ο νεοεισελθείς στην πολιτική Στέφανος Κασσελάκης, μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις και κύμα αντιπαραθέσεων εντός του κόμματος, επελέγη από 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να ηγηθεί του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πρώτη δήλωση και η ειδική αναφορά στον σύντροφό του Τάιλερ και τον σκύλο τους
Δεν θα σας προδώσω ποτέ, υπόσχεται ο Στέφανος Κασσελάκης στις πρώτες δηλώσεις του
Στέφανος Κασσελάκης: Η πρώτη δήλωση και η ειδική αναφορά στον σύντροφό του Τάιλερ και τον σκύλο τους
«Σήμερα το φως κέρδισε, η ελπίδα γίνεται το μέλλον μας» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την ανάδειξή του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και διαβεβαίωσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου ότι δεν θα τους προδώσει ποτέ.
Στη συνέχεια τόνισε: «Έχω να πω μερικά ευχαριστώ. Πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ τα 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή αλλά και σήμερα. Έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα μείνει εδώ και θα κερδίζει από δω και πέρα».
Ο Στέφανος Κασσελάκης ακούστηκε να λέει στον Σωκράτη Φάμελλο ότι «έχετε πολύ δουλειά μπροστά σας».
Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε μία αυθόρμητη ομιλία στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος έξω από τα Κεντρικά Γραφεία και φώναζε συνθήματα. Αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για τον ενθουσιασμό του αναφέρθηκε στους πληγέντες στη Θεσσαλία οι οποίοι όπως είπε «έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες, είναι μόνοι τους και έχουν μία ακόμη μεγάλη δυσκολία μπροστά τους. Εύχομαι η πολιτεία να σταθεί στον πλευρό τους».
Ακολούθως είπε «μερικά ευχαριστώ». Πρώτα στα 150.000 μέλη που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή και σήμερα, περίμεναν στις ουρές και έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, θα μείνει εδώ και θα κερδίσει. Η ομιλία του διακόπηκε από τον κόσμο που φώναζε «Στέφανε γερά, κυβέρνηση ξανά», «Στέφανε προχώρα, άλλαξέ τα όλα» για να τους απαντήσει «μαζί θα τα αλλάξουμε, είναι ο μόνος τρόπος, ένα κόμμα για τα μέλη από τα μέλη, από την κοινωνία για την κοινωνία». Τα συνθήματα συνεχίστηκαν: «Αυτές οι εκλογές ήταν η αρχή με αρχηγό τον Στέφανο για την ανατροπή», «Στέφανε γερά να πέσει η δεξιά» και «νάτος-νάτος ο πρωθυπουργός». Συνεχίζοντας ανέφερε: «Πρέπει να ευχαριστήσω τους εθελοντές της καμπάνιας μου, δίχως αυτούς δεν θα είμαστε εδώ. Επίσης τους εθελοντές όλων των συνυποψηφίων και των εφορευτικών επιτροπών στα εκλογικά τμήματα». Ευχαρίστησε ξεχωριστά τα 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής -υπέγραψαν την υποψηφιότητά του -«και μου έδωσαν την ευκαιρία και όλα τα στελέχη και πρώην βουλευτές που παρά τις πιέσεις στάθηκαν δίπλα μου και επέλεξαν το φως. Χρειάζεται φως για να νικήσουμε τις χειροπέδες του πελατειακού συστήματος που κρατά τους νέους καθηλωμένους».
Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Νίκο Παππά που «την τελευταία εβδομάδα υπήρξε συνεργάτης» και τον κάλεσε δίπλα του στην εξέδρα από την οποία απηύθυνε την ομιλία του. Εκείνη την ώρα ο κ. Παππάς ήταν μέσα στα γραφεία της Κουμουνδούρου, λίγα λεπτά αργότερα όμως βγήκε, στάθηκε δίπλα του και τον ασπάστηκε.

Ενωτική δήλωση από την Αχτσιόγλου
Με υψωμένη την αριστερή γροθιά και με μια ενωτική δήλωση η Έφη Αχτσιογλου έστειλε ένα σαφές μήνυμα στο νέο πρόεδρο ότι θα είναι παρούσα την επόμενη ημέρα αλλά και η εγγυήτρια της αριστερής ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ.
Αμέσως μετά τις δηλώσεις της κας Αχτσιόγλου, τη σκυτάλη πήρε ο επικεφαλής της Ομπρέλας Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος τόνισε πως «η Αριστερά είναι μαθημένη στα δύσκολα», χωρίς όμως να συγχαρεί τον Στέφανο Κασσελάκη.
Αναλυτικά, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι "ολοκληρώθηκε σήμερα μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ" και πως "η μεγάλη συμμετοχή και τις δυο Κυριακές στην κάλπη έδειξε ότι η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς". Ευχαρίστησε καθέναν και καθεμία που προσήλθε στην κάλπη, σημειώνοντας ότι "έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών για να δώσει τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές μάζες που έρχονται". Ανέφερε ότι πριν από λίγο τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για την επιτυχία του, "του εύχομαι να έχει δύναμη στα νέα του καθήκοντα".
"Από αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας, να ασκήσουμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους που μπορούν και αξίζουν να ζήσουν καλύτερα", τόνισε.
Η κ. Αχτσιόγλου ευχαρίστησε τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, αναφέροντας: "Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου και θα την υπηρετήσω με αφοσίωση". Ευχαρίστησε προσωπικά τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο, λέγοντας πως "η διαρκής παρουσία τους δίπλα μου ήταν για μένα μια ένδειξη ότι αυτή η μάχη είχε αξία".
Επιπλέον ευχαρίστησε τους συνεργάτες της- "η καλύτερη ομάδα που θα μπορούσε να έχει κανείς στο πλευρό του". "Θέλω να ευχαριστήσω και το μικρούλη μου γιο που, παρότι δεν καταλαβαίνει τίποτα απ' όλα αυτά, έδειξε τεράστια υπομονή απέναντι στη μητέρα του και να του υποσχεθώ ότι από αύριο τα πράγματα θα είναι λίγο καλύτερα για μας", είπε η κ. Αχτσιόγολου ολοκληρώνοντας τη δήλωση της.

Συνάντηση Τσίπρα Κασσελάκη
Τσίπρας και Κασσελάκης θα έχουν σύντομη συνεργασία για διάφορα θέματα, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του χθεσινού νικητή των εσωκομματικών εκλογών.
Να σημειωθεί ότι χθες, ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις εκλογές στην παράταξη, τηλεφώνησε τόσο στον Στέφανο Κασσελάκη όσο και στην Έφη Αχτσιόγλου, όπου συνεχάρη και τους δύο για τον αγώνα που έδωσαν.
Ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο του στη Βουλή, τον διάδοχό του, Στέφανο Κασσελάκη.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ ΑΡΧΗΓΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.
    ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΡΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεος μελλοντικός πρωθυπουργό η αχτσιογλου όχι ότι αυτός ποτέ θα γίνει πρωθυπουργός κατάντια της δήθεν αριστεράς και η δυο

      Διαγραφή
  2. Ντόρκα. Αυτή τη φορά δε βρήκες καλό καλό λουλούδι για μέλι. Λάθος η επιλογή σου και θα το δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τέλος σου ντορκα.πολυ κράξιμο τρωσ στα κερασοχωρια ντορκα τους πούλησεσ πάλι,ερώτηση ποιος είναι ο άντρας και ποιοσ η γυναίκα;τώρα κρυφτείς στο κρατίδιο Κύπρος ντορκα ξεφτυλεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι παραμύθι έγραψε τέλος ευτυχώς γιατί θα φερνάτε καταστροφή στην χώρα μου την ελλαδα.ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά ένα αρχηγό που του αξίζει. Αγωνιστής σε όλους τους αγώνες της αριστεράς από τα γεννοφάσκια του, έχει φάει τις πορείες με το κουταλάκι. Έχει δώσει αγώνες στους δρόμους για τα δικαιώματα της αριστεράς. Και από αριστερό τζάκι. Το μέλλον μας ανήκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥνασπισμος Καπιταλιστικης Αριστερας [ΣΥΚΑ] το νεο ονομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.