Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έρχεται ηλεκτρονική λίστα αναμονής για τα χειρουργεία στο ΕΣΥ – Νέο νομοσχέδιο σε δημόσια διαβούλευσηΜε νέο νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση, το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί να βάλει τάξη στο χάος με τις ατελείωτες λίστες αναμονής στα χειρουργεία, στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την COVID-19, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων και την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, επισημαίνεται η ανάγκη δημιουργίας Ενιαίας Λίστας Χειρουργείων, ως σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Στόχος, «η διασφάλιση της ισότητας και της μη διάκρισης των ασθενών στην παροχή χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) και στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και Τμήματα».
Βασικοί όροι για την κατάρτιση της λίστας αυτής -η οποία θα είναι ενταχθεί σε ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ- αποτελούν, η αξιολόγηση της σοβαρότητας της νόσου του ασθενούς και του δυνατού χρόνου αναμονής, με ασφάλεια για την υγεία του ασθενούς.

Χειρουργεία στο ΕΣΥ: Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση και καταχώρηση
Η αξιολόγηση, όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, θα γίνεται με ιατρική τεκμηρίωση από ειδικευμένους ιατρούς των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και των Νοσηλευτικών Τμημάτων των Δευτεροβάθμιων και Τριτοβάθμιων Νοσοκομείων και τμημάτων, καθώς και των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.
Ο ασθενής θα ενημερώνεται για την ημερομηνία της επέμβασης όταν εντάσσεται στην Ενιαία Λίστα Χειρουργείων.
Από την Ενιαία Λίστα εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά τα οποία έχουν άμεση ανάγκη χειρουργικής επέμβασης.
Τα νοσοκομεία θα είναι υποχρεωμένα να δηλώνουν σε υποσύστημα της Ενιαίας Λίστας Χειρουργείων τα τακτικά και έκτακτα χειρουργεία που διενεργούνται.
Τα πρόσωπα, τα οποία είναι εξουσιοδοτημένα να επεξεργάζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, που περιέχονται στην Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, δεσμεύονται από την τήρηση του απορρήτου ή της εμπιστευτικότητας σχετικά με την εκτέλεση των εν λόγω καθηκόντων τους.
iatropedia.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Επιτέλους. Να ζήσεις χρόνια Μητσοτάκη. Όλοι οι ιδιώτες γιατροί ιδιωτικές κλινικές είχαν κάνει τα δημόσια νοσοκομεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κούλης θα ζήσει χρόνια αφού έχει κάνει την αποταμίευση του. Δάνεια απλήρωτα που εγιναν πλούσιες καταθέσεις και ακίνητα. Δούλευε εσύ για να ζει αυτός εις υγείαν του κορόιδου. Όσο για τη λίστα χειρουργείων δεν θα υλοποιηθεί ποτέ και ξέρεις το λόγο; Τα φακελάκια. Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει. Μην τρως μόνο σανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.