Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παλαιστίνη: Σχεδόν 3.000 νεκροί από τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας



Σχεδόν 3.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12.500 τραυματίστηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα σε νεότερο απολογισμό το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε αυτό το διάστημα 61 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 1.250 τραυματίστηκαν στην Δυτική Όχθη.

Εν αναμονή της χερσαίας επίθεσης
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έκαναν γνωστό πως εξετάζουν και άλλες επιλογές, εκτός από μια χερσαία επίθεση, καθώς προετοιμάζονται για «τα επόμενα στάδια του πολέμου» εναντίον της εξτρεμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
«Όλοι μιλάνε για μια χερσαία επίθεση, όμως θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό», δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος Ρίτσαρντ Χεχτ χωρίς να κάνει διευκρινίσεις.

Νέες απειλές από το Ιράν
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι θα πρέπει να δικαστούν για τα «εγκλήματά τους εναντίον των Παλαιστινίων» ζητώντας «να σταματήσει αμέσως ο βομβαρδισμός» της Λωρίδας της Γάζας, όπως μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Κρίσιμη η αυριανή τετραμερής με συμμετοχή Μπάιντεν
Η Ιορδανία θα φιλοξενήσει αύριο, Τετάρτη, μια τετραμερή σύνοδο κορυφής στο Αμάν με συμμετοχή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και των ηγετών της Αιγύπτου και των Παλαιστινίων για να συζητηθούν οι «επικίνδυνες» συνέπειες από τον πόλεμο της Γάζας στην περιοχή, μετέδωσαν ιορδανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.