Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι νέοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέλλας - Η κατανομή των εδρών στην Κεντρική ΜακεδονίαΣυνολικά 61 είναι οι περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέγονται στην Κεντρική Μακεδονία από τη διαδικασία του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, στην οποία μεγάλος νικητής με ποσοστό άνω του 60% αναδείχθηκε ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος δεν καταλαμβάνει έδρα στο περιφερειακό συμβούλιο, σε αντίθεση με τους ανθυποψηφίους του.

Ο συνδυασμός του κ. Τζιτζικώστα, «Αλληλεγγύη», λαμβάνει 40 έδρες (έναντι 44 το 2019), εκ των οποίων οι 25 στη Θεσσαλονίκη, ο συνδυασμός του Χρήστου Παπαστεργίου, «Πράξεις για τη Μακεδονία», παίρνει 7 έδρες, ενώ ο συνδυασμός του Σωτήρη Αβραμόπουλου, «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας», λαμβάνει 5 έδρες, όσες και ο συνδυασμός του Γιάννη Μυλόπουλου, «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας». Τέλος, από δύο έδρες παίρνουν οι συνδυασμοί του Δήμου Κυριλίδη, «Μακεδονία Μπροστά», και του Βασίλη Ρόκου, «ΣΥΝ-εργασία για την Κεντρική Μακεδονία».

Οι έδρες ανά Περιφερειακή Ενότητα

Πιο συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη ο συνδυασμός Τζιτζικώστα λαμβάνει 25 έδρες, οι συνδυασμοί Παπαστεργίου και Μυλόπουλου από τρεις και οι συνδυασμοί Κυριλίδη και Ρόκου από μία.

Στην Ημαθία ο συνδυασμός Τζιτζικώστα λαμβάνει τρεις έδρες και από μία οι συνδυασμοί Παπαστεργίου και Αβραμόπουλου.

Στο Κιλκίς ο συνδυασμός Τζιτζικώστα λαμβάνει δύο έδρες και ο συνδυασμός Παπαστεργίου μία.

Στην Πέλλα από μία έδρα παίρνουν οι συνδυασμοί Τζιτζικώστα, Παπαστεργίου, Μυλόπουλου και Κυριλίδη. Οι νέοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι είναι:
 • Ιορδάνης Τζαμτζής ("Αλληλεγγύη"), ψήφοι: 13.951
 • Θωμάς Χατζηηλιάδης ("Πράξεις για την Μακεδονία"), ψήφοι: 3.021
 • Φώτης Χατζόγλου ("Αλλαγή στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας"), ψήφοι: 1.612 και 
 • Ιωάννης Στεφανίδης ("Μακεδονία Μπροστά"), ψήφοι: 1.497
Το ίδιο ισχύει και για τις Σέρρες, όπου, όμως, μία έδρα παίρνουν επίσης και οι συνδυασμοί Αβραμόπουλου και Ρόκου.

Σε Πιερία και Χαλκιδική από τέσσερις έδρες λαμβάνει ο συνδυασμός Τζιτζικώστα.

Να σημειωθεί ότι οι επικεφαλής των επιλαχόντων συνδυασμών, δηλαδή οι πέντε που αντιπολιτεύονται τη νικήτρια παράταξη Τζιτζικώστα, μπορούν να επιλέξουν ποια έδρα θα λάβουν από αυτές που καταλαμβάνει ο συνδυασμός τους σε κάθε περιφερειακή ενότητα-νομό. Ως αποτέλεσμα, οι πρώτοι σε σταυρούς των συνδυασμών τους ανά νομό αναμένεται να χάσουν την έδρα τους.

Με πληροφορίες voria.gr
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 comments:

 1. Κρίμα που ο Πέτρος Ζερζης δεν βγήκε. Θα τον είχαμε έστω τα δύο χρόνια αντιπεριφερειάρχη. Τόσος αγώνας, τόσα έξοδα πήγαν στράφι .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.