Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα συμπεράσματα ενός αναποφάσιστου για τις εκλογές στο Δήμο Έδεσσας



Τα συμπεράσματά του μετά τις εκλογές στο Δήμο Έδεσσας εκφράζει ένας αναποφάσιστος όπως υπογράφει. Συγκεκριμένα αναφέρει:   

''Και τώρα που τελείωσαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, πάμε να δούμε τα συμπεράσματα που βγάλαμε! 

Κατ αρχας η αλλαγή στην διοίκηση της πόλης ήταν κάτι που φαινόταν να έρχεται. Το άκουγες και το έβλεπες παντού. Το παιχνίδι της παράστασης νίκης παίχτηκε και από τις δυο πλευρές. Δημοσκοπήσεις λέγαν οι μεν, ακούμε τον παλμό της πόλης έλεγαν οι δε. Το σημείο όμως που άρχισε να ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της Κοινωνίας σε κίνηση, ήταν όταν ξεκίνησαν οι ιστορίες με την Εδεσσαικη, την Ιατρίδου κτλ. Αντι η παράταξη Μουράτογλου να το λήξει από την αρχή, άφησε τις υποψήφιες να παίζουν αυτό το γαϊτανάκι επι προσωπικού, θέλοντας να θίξουν συνολικά την άλλη παράταξη και Οχι κάποιον συγκεκριμένα. 

Τώρα, όσο αν αφορά τους εκλεγμένους, η διάταξη μας δίνει κάποια συμπεράσματα. 

Στην παράταξη Μουράτογλου, αν εξαιρέσεις την Ζωή Αγγέλου, που πρόκειται για μια επιφανή Εδεσσαία, έχοντας βέβαια και την στήριξη κάποιων πολιτευτών της Έδεσσας, βλέπουμε μια ίδια παράταξη με τα ίδια πρόσωπα. Οι προσθήκες των δυο πρώην ανεξάρτητων, δείχνουν το πείσμα που είχαν για να αποδείξουν ότι μπορούν να εκλεγούν και στην αντίθετη πλευρά. Αντικατοπτρίζεται πλήρως η παραφιλολογία περί συνεννόησης μεταξύ των παλιών και ο  παραγκωνισμός των νέων του συνδυασμού. Αυτό είναι λυπηρό, αλλά δεν ήξεραν; δεν ρώτησαν;  

Η παράταξη Τσεπκεντζη από την άλλη, εξαιρώντας τον Βαγγέλη Θωμά, την Καραπατσουδη Ελένη και την Καραμάνη Δήμητρα, άλλαξε ριζικά. Βλέπουμε νέους που σιγουρα έχουν να δώσουν πολλά. Ωστόσο, αυτό που λείπει από αυτήν την ομάδα είναι η πολυσυλλεκτικότητα που ακούγαμε και εντός και εκτός. Είναι στοίχημα λοιπόν για αυτήν την παράταξη, να βρει τον τρόπο και να κρατήσει σταθερό  το πολιτικό φάσμα το οποίο τον εξέλεξε. 

Καθόλου μεγάλη έκπληξη δεν έκανε η απουσία της Λαϊκής συσπείρωσης από το νέο Δημοτικό συμβούλιο. Άμαθος και καθόλου εξομοιωμένος με τον ρόλο του, φορτώνεται όλη την αποτυχία ο επικεφαλής της. 

Το μετακινούμενο εκλογικό σώμα σε αυτές τις εκλογές ήταν πολύ μεγαλύτερο από την προηγούμενη φορά. Αν και νωρίς, κάνοντας ένα σενάριο για το 2029, βλέπω μια νέα «δεξιά» παράταξη η οποία δεν θα αργήσει να ξεπηδήσει. Στόχος της θα είναι να συσπειρώσει το δεξιό κομμάτι της διοίκησης καθώς και το κομμάτι της αντιπολίτευσης. Εκεί θα μιλάμε για μια νέα υπέρ-δύναμη η οποία θα διοικεί για πολλά χρόνια τον δήμο. Άρα κλείνοντας τα δυο ερωτήματα που θέτονται είναι τα εξής: 

Θα μπορέσει ο Γιαννης Τσεπκεντζης να «τσιμεντώσει» τους δεξιούς στην πλευρά του; 
Και πόσο θα αργήσει η αντιπολίτευση να ετοιμάζεται για τις επόμενες εκλογές; 

Αναποφάσιστος!''
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

18 comments:

  1. Κύριε αναποφάσιστε, ξέρετε πόσους επιφανείς νέους έχει η πόλη;;;; πολλούς ❗λίγους όμως με τρείς βουλευτές από πίσω και άλλους πόσους παρατρεχαμενους.... οπότε δεν θεωρείται επιτυχία προσωπική,ούτε και των άλλων φυσικά που εκλέχθηκαν παρομοίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ επιδερμική η ανάλυση, ξεχνάτε ότι δεν έχουν καμία γνώση οι εκλεγμένοι για την τοπική αυτοδιοίκηση, ξεχνάτε ότι και οι "παλιοί" δεν έχουν ασχοληθεί πέραν κάποιων ανακοινώσεων-πυροτεχνημάτων, ξεχνάτε ότι θα λειτουργήσουν με έναν νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση και δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα. Ούτε το νέο νόμο δεν έχουν διαβάσει! Απόδειξη το πρόγραμμα του εκλεγμένου που ήταν μακράν του νέου νόμου! Θα πρέπει να λειτουργήσει με έναν φτωχό και λιτό προϋπολογισμό. Θα "κόψει" τις κορδέλες των έργων που ο ίδιος λοιδωρούσε όσο ήταν αντιπολίτευση. Θα γίνει σφαγή για τις θέσεις των αντιδημαρχών.. να συνεχίσω; όχι.. θα τα πούμε σε έναν χρόνο.. με την ευχή η απειρία να λειτουργήσει υπέρ της πολύπαθης πόλης.. και δεν είναι υγεία οι δυο συνδυασμοί στο ψηφοδέλτιο διότι το κλίμα πολώθηκε πολύ προεκλογικά.. μάλλον δεν ζείτε στην πόλη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανωνυμε 10:08 αναπαραγεις την ιδια επιχειρηματολογια που ακουγαμε ολο το προηγουμενο διαστημα περι απειριας τη στιγμη που οι δυο πρωτοι σε σταυρους υποψηφιοι του κ.Μουρατογλου και πρωην αντιδημαρχοι δεν εχουν ουτε τα τυπικα προσοντα για μια απλη δουλεια γραφειου, δεν εχουν την παραμικρη καταρτιση για διοικηση μιας απλης μικρης επιχειρτησης.Ποσο μαλλον ενος ολοκληρου Δημου που βρισκεται σε παρακμη (Διαλυση Νοσοκομειου, κλεισιμο Πανεπιστημιο,μη κατασκευη δρομου Εδεσσας-Θεσσαλονικης,αποτυχια με το γηπεδο,συρρικνωση τουρισμου,ανυπαρξια πολιτισμου, καμια αναπτυξη με δημιουργια υπεραξιας).Και δε θελω να τους υποτιμησω καθως εχω ακουσει απο πολλους οτι ηταν φιλοτιμα και εργατικα παιδια.Αλλα η φιλοτιμια απο την τεχνοκρατια κ την τεχνογνωσια την οποια επικαλεισαι απεχει ετη φωτος.Επισης ο νεος νομος στον οποιο αναφερεσαι θα δεσμευε και τον κυριο Μουρατογλου αν εκλεγοταν.Τελος ο φτωχος προϋπολογισμος που αναφερεις ως νομοτελεια ειναι χαρακτηριστικος της παθητικης και ηττοπαθους προσεγγισης που ειχε η απερχομενη παραταξη που κινουνταν απο μυαλα κουρασμενα , προηγουμενων δεκαετιων.Μυαλα με παντελη ελλειψη φαντασιας και δημιουργικοτητας.Που ειχαν περιοριστει σε εργασιες με τσιμεντα και κιτς φιεστες με Πατουληδες.Που πολιτιστικα καταντησαν το Δημο ουραγο του Νομου.Για μια παραταξη που διοικησε για 12-13 χρονια εχοντας στην περιφερεια τον δικο της (προϊστορικο) κ.Τζαμτζη και τον κ.Τζιτζικωστα η αποτυχια καθισταται ακομα μεγαλυτερη.Ειχε ολες τις ευνοϊκες συνθηκες που χρειαζοταν για να πετυχει πραγματα και το μονο πραγμα που συζηταμε εδω κ 13 χρονια ειναι οι ποταμοβραχιονες και το κοστος της αποκομιδης απορριματων.Με δεδομενα τα παραπανω ειναι ισως η πιο αποτυχημενη και μιζερη περιοδος που γνωρισε ο Δημος.Μια περιοδος που ο Δημος μπηκε στο ψυγειο και δεν ενοχλησε ποτε ουτε τον περιφερειαρχη ουτε τους βουλευτες της περιοχης προκειμενου να μη διαταρραχτουν οι καλες εσωκομματικες σχεσεις κ ενδεχομενως οι προσοπικες φιλοδοξιες.

      Διαγραφή
    2. καταρχάς δεν σημαίνει ότι όποιος δεν ψήφισε τον έναν ψήφισε τον άλλον. Προσωπικά πιστεύω ότι και οι δυο Γιάννηδες ήταν πολύ λίγοι για την πόλη. Το Πανεπιστήμιο τα μάζεψε και έφυγε για άλλους λόγους. Τα Νοσοκομεία είναι γενικό το κακό και φταίει η Κυβέρνηση της ΝΔ. Το κακό που έκανε η απελθούσα διοίκηση του Δήμου στην Έδεσσα είναι τεράστιο. Συμφωνούμε. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν οι βουλευτές και ο Περιφερειάρχης και οι Αντι του που δεν έχουν κάνει τίποτα για την Έδεσσα. Μπορείτε να μου πείτε σας παρακαλώ τα αιτήματα της πόλης; Μην αναφέρετε γενικόλογα πράγματα. 1, 2, 3 δρόμος, μουσεία κλπ. Δεν τα άκουσα από κανέναν αυτά. Δεν άκουσα και από κανέναν δημότη όμως τέτοια αιτήματα. Γιατί και οι δημότες (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) ψήφισαν με συγκεκριμένα κριτήρια! Δείτε σας παρακαλώ τους επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου: τους ψήφισαν απλά για να έρθουν στην πόλη, επειδή δουλεύουν αλλού! ΕΛΕΟΣ! Δείτε τι έκανε προεκλογικά η κάθε νομαρχιακή επιτροπή. ΕΛΕΟΣ ξανά! Είμαστε όλοι συνένοχοι στο έγκλημα που συντελείται εδώ και χρόνια στην πόλη. Η πόλη δεν είναι τουριστική, γιατί αν ήταν θα χρεώναμε και το κατούρημα (γιατί αυτό μόνο κάνουν οι περαστικοί).. δεν είναι τουρίστες, είναι περαστικοί! Και για όλα αυτά υπάρχουν ονοματεπώνυμα. Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί, φταίνε και άλλα μεγαλο-στελέχη. Τέλος αυτό που δεν τόλμησε κανείς να κάνει είναι να φωνάξουν τους δημότες να εκφράσουν τις απόψεις τους.Όλοι προεκλογικά ήταν μόνο χαιρετούρες και χαμόγελα. Ελπίζω σύντομα να τους κοπεί ο βήχας, να βάλουν το κεφάλι κάτω, να ακούουν σωστούς ανθρώπους. Γιατί και πάλι θα υπάρξουν απευθείας αναθέσεις και πάλι θα υπάρξουν συμφέροντα των δικών τους παιδιών.

      Διαγραφή
    3. φτωχή αντιπολίτευση είχαμε τόσα χρόνια.. μόνο με τα σκουπίδια αναλώθηκαν.. ας τολμήσει να διαπραγματευτεί με τον όποιον άλλον εργολάβο και θα βρωμίσει αμέσως η πόλη.. εδώ είμαστε!

      Διαγραφή
  3. Μάλλον θα παραμείνεις αναποφάσιστος έτσι όπως σε κόβω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα χρεώνεις στον επικεφαλή του ΚΚΕ και οχι σε κάποια βαρίδια που τα έβαλαν για να παίξουν άλλο ρόλο που δεν έχει σχέση με το ΚΚΕ; Μάλλον ζεις αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μας ότι φταίει η Μπετυ για την κατρακύλα του ΚΚΕ

      Διαγραφή
  5. Αναποφασιστε με αυτουσ τους άχρηστους που δεν θα μας προσφέρουν τίποτα κάτσε οπωσδήποτε είσαι θα την ρημαξουν την πόλη άχρηστοι είναι όλοι τους.μονο για τον μισθό χωρισ να δουλεύουν ενδιαφέρονται οι άχρηστοι οι άχρηστοι οι άχρηστοι.οι καφετέριες τώρα αδειασαν από αυτά τα ρεμάλια εξαφανίστηκε.μην ψηφίζεις κανέναν τους.αχρηστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόψε τις γράπες μπάρμπα σε πειράζουν τόσο πολύ σε πείραξε που έχασε ο δικό σου συνδιασμός; Άχρηστος είσαι και φαίνεσαι !!!

      Διαγραφή
    2. Ουστ ρε κομματοσκυλο πειραχτήκεσ κιόλας.

      Διαγραφή
    3. Ποιον είπες κοματοσκυλο ρε; Η αγγέλου έκανε πάρτυ και πήγαν και οι τρεις βουλευτές.... Αυτό πως το λέτε στο κόμμα σας;;;;

      Διαγραφή
  6. Αν πήγαινε δεύτερο γύρο σιγά μην ψήφιζαν οι δεξιοί τσεπκεντζη χωρίς να έχουν ούτε έναν δικό τους στην διοίκηση. Κοιτά να χαρείς την 5ετια γιατί δεν σε βλέπω για παραπάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες έναν δεξιό που βγήκε από την παράταξη Τσεπκεντζή!!!

      Διαγραφή
  7. ΕΓΩ ενα πράγμα ξερω , ΟΤΙ αν ΗΤΑΝ ο ΓΙΑΝΝΟΥ θα έβγαινε 100/100 . ΤΣΕΠΚΕΝΤΖΗΣ δεν θα υπήρχε στο χάρτη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήξερε την πίτσα που ερχόταν και έφυγε για άλλες μάρες κουκουνάρες τουλάχιστον θα λέει ότι δεν έχασε από τον Τσεπκεντζή

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.