Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης: «Ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον κάμπο της Πέλλας προχωράει με σταθερά βήματα»



Συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύση Σταμενίτη, του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή και υπηρεσιακών στελεχών της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην περιοχή που γειτνιάζει με το βόρειο τμήμα του έργου (Αραβησσός – Λάκκα), με σκοπό την ενημέρωση για το έργο της κατασκευής του αρδευτικού τμήματος του Φράγματος Αλμωπαίου.

Ειδικότερα, το έργο βρίσκεται στο στάδιο της έναρξης του ανταγωνιστικού διαλόγου, με τα στελέχη των υπηρεσιών της Γραμματείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ενημερώνουν τους εκπροσώπους των εταιρειών, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, για τη φύση και τις συνθήκες του έργου, ενώ παράλληλα παρουσίασαν και το χρονοδιάγραμμα των εναπομενουσών ενεργειών μέχρι την έναρξη της κατασκευής.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, η διαδικασία της έναρξης του ανταγωνιστικού διαλόγου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου και άμεσα θα ξεκινήσει η περίοδος των δεσμευτικών προσφορών. Στόχος, όπως τονίστηκε και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, είναι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έχει επιλεγεί ανάδοχος και να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής. Σημειώνεται ότι ο χρόνος υλοποίησης του έργου ορίζεται στις 30.06.2026.

Από την πλευρά του ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης τόνισε: «Ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον κάμπο της Πέλλας προχωράει με σταθερά βήματα. Σε απόλυτη συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, εργαζόμαστε ώστε τάχιστα να υλοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες και τα προβλεπόμενα στάδια και σύντομα να έχουμε ανάδοχο που θα προχωρήσει στην κατασκευή του έργου, που έχει την αποκλειστική σφραγίδα των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Εκτιμώ πολύ το ενδιαφέρον σας. Την τάφρο 66 μην αμελήσετε. Το Σάββατο πρωί είδα νέους της περιοχής να επισημαίνουν το τεράστιο πρόβλημα. Στη γέφυρα Αρσενίου τα δέντρα από τις απέναντι όχθες έχουν ενωθεί..Πέλλα και Ημαθία απειλείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κωστας Προφητηλιωτης.16 Οκτωβρίου 2023 στις 7:30 μ.μ.

    ,Σταμενίτη στο χω πει, σου το έχω ξαναγράψει.
    Όταν πέρασες από τον Προφήτη Ηλία και σε ρώτησα πριν χρόνια τι γίνεται για το Φράγμα μου είπες γελώντας.
    Ποιο Φράγμα ο Καρασμάνης σας φλόμωσε με τα χαρτιά με αυτά θα μείνει.
    Ήδη αυτά που γράφεις τώρα, ο Καρασμάνης έχει μοιράσει χαρτιά πριν έξι μήνες .
    Κοίταξε πως ξευτελίζει τους ανθρώπους ο χρόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι λέει ο άνθρωπος; Πήγε σε ένα ξεφωτο άπλωσε ένα χαρτί. Φώτογραφηθηκε και έκανε δήλωση. Όταν ο πρώην υπουργός έφαγε τα σώθηκα του .Σκοτώθηκε με όλους και όχι μόνο, μέχρι να το φέρει στην φάση της δημοπράτησης .
    Την σφραγίδα Καρασμάνη ξέχασες. Σου την θυμίζω με ένα από τα εκατοντάδες δελτία Καρασμάνη. Για να μην μας περνάς για κάφρους. Έλεος.
    https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02FU5cmJF6RgGYCR5RHx1d2qYLVdUhnsRQu7Q9cVowaHLJfnYakDFLPSSs7W4q75ffl&id=100037247332949&sfnsn=mo&paipv=0&eav=AfbsFmh7kRiDXP9mTZk-XJveDUh2rLSATcMAZ2wG3UfuGhwUQ1t_g6mLY8akQFLM6Ts&_rdr

    Παναγιώτης Πασχαλιδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να καθαρίσουν του ποταμούς και τους ξερικους παραπόταμος δεν αναλαμβάνουν και φωτογραφιζονται με νέες μελέτες. Ήμουν νιος και γέρασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στον Θεσσαλικό κάμπο και εκεί έργα ζωτικής σημασίας κάνατε;
    Κατά τα άλλα Καρασμανικοί έναντι Σταμενιτικών για τα έργα , στα χαρτιά, της Πέλλας.
    Και η Πέλλα στο χάλι που βιώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διονυση προσεχε που παιρνεις τηλεφωνα για τις δημοτικες εκλογες.... γυρνανε μπουμερανγκ ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.