Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Σε κάρτες θα πιστώνεται το 50% των κοινωνικών επιδομάτωνΤο ασφαλιστικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει και αλλαγές στον τρόπο χορήγησης κάποιων κοινωνικών επιδομάτων, τα οποία -στο μεγαλύτερο μέρος τους- θα πιστώνονται σε κάρτες. 
Ένα μέρος από τα χρηματικά ποσά θα επιστρέφει μέσω του ΦΠΑ στα ταμεία του κράτους και έτσι θα είναι διπλό το όφελος και βεβαίως θα είναι και καλύτερος ο έλεγχος για το πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα. Ειδικότερα, όπως τόνισε ο χρονικός ορίζοντας για τις αλλαγές στα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΕ είναι το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Η πλειοψηφία των επιδομάτων θα πληρώνεται μέσω προπληρωμένης κάρτας. Θα υπάρχει όριο ανάληψης μετρητών. Ο δικαιούχος δεν θα μπορεί να πάρει πέρα από το 50% του επιδόματος σε μετρητά και θα υπάρχουν όμως και κίνητρα για τη χρήση της χρεωστικής κάρτας. Θα γίνονται λοταρίες με χρηματικά και άλλα έπαθλα γι’ αυτούς που θα δαπανούν, που θα έχουν τις απαραίτητες αποδείξεις και θα δαπανούν ενδεχομένως και ολόκληρο το ποσό του επιδόματος με ηλεκτρονικά μέσα.

Με προπληρωμένη κάρτα θα καταβάλλονται τα επιδόματα παιδιού, γέννησης, αναδοχής ανεργίας, μακροχρόνια ανέργων, κάποια από τα επιδόματα αυτά. Εκτός της κάρτας μένουν από τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, τα αναπηρικά επιδόματα, τα επιδόματα στέγασης ανασφάλιστων υπερηλίκων, ομογενών, ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, τα έξοδα κηδείας, ανασφάλιστου υπερήλικα και στεγαστικής συνδρομής.

Επίσης για ανασφάλιστους υπερήλικες, αλλά και τα ειδικά επιδόματα που καταβάλλονται σε ανήλικα τέκνα αδέλφια θανόντων σε φυσικές καταστροφές. Εκτός προπληρωμένης κάρτας από τα επιδόματα, δίπλα μένουν το επίδομα αφερεγγυότητας εργοδότη διαθεσιμότητας αλλά και όλες οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Όλα τα επιδόματα που χορηγεί το κράτος, πρέπει να πληρώνονται με προπληρωμένη κάρτα. Δεν πρέπει να εξαιρείται κανένα και ιδίως τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και τα αναπηρικά επιδόματα, για να εξυπηρετούν τον σκοπό τους. Όχι χρησιμοποίηση αυτών των χρημάτων για αγορές πολυτελέστατων αυτοκινήτων, ταξίδια σε χλιδάτους προορισμούς και γενικά για άλλους σκοπούς. Τα επιδόματα που παίρνουν όπως και τα πιστοποιητικά αναπηρίας τους πρέπει να ελεγχονται και να ανανεώνονται ανα τακτά χρονικά διαστήματα, όπως τα διπλώματα οδήγησης ανανεώνονται ανά 3 ετη για άνω των 65 και ανά 2 έτη για άνω των 80 έτσι και αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.