Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Ανακαλύπτουμε το αστικό τοπίο-Ιστορικοί περίπατοι στα Γιαννιτσά- Σταθμός στο Βαρόσι»Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. και ο Σύλλογος «Εκπαιδευτική Καινοτομία» (EDV) συνεχίζουν τους περιπάτους ιστορικού ενδιαφέροντος στα Γιαννιτσά. Επόμενος σταθμός είναι στον χριστιανικό μαχαλά, Βαρόσι. Θα 
περιγράψουμε τον αστικό χώρο στον βορειότερο μαχαλά της οθωμανικής πόλης. Θα περιηγηθούμε στις «μακεδονικές κατοικίες», τις ελάχιστες που έχουν απομείνει και θα μιλήσουμε για την οικιστική αρχιτεκτονική του ύστερου 19ου αιώνα στα Γιαννιτσά. Θα καταλήξουμε στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) όπου θα περιγράψουμε το μνημείο και θα ακολουθήσουμε την ιστορική του διαδρομή.

Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ.. Σημείο συνάντησης ο περιβάλλοντας χώρος της Μητρόπολης. Θα επαναληφθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ..
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Από το Γραφείο Τύπου της ΔΗΚΕΠΑΠ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.