Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εργατικό Κέντρο Έδεσσας & Αλμωπίας: Επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Υγείας για τα νοσοκομεία μαςΠρος τ
ον Υπουργό Υγείας  κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Κοιν. Γ.Σ.Ε.Ε


Κύριε Υπουργέ,
Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή κατόπιν και εκκλήσεων των συμπολιτών μας αλλά και βλέποντας και ζώντας οι ίδιοι την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κατάσταση της υγείας στον Νομό μας.
Η υποβάθμιση της υγείας έχει καταντήσει βαρέλι χωρίς πάτο (νοσοκομεία και κέντρα υγείας χωρίς τις απαραίτητες ειδικότητες ιατρών, χωρίς νοσηλευτές, χωρίς τα απαραίτητα μηχανήματα και αναλώσιμα). 
Το Νοσοκομείο της Έδεσσας είναι ένα Νοσοκομείο που εξυπηρετεί ογδόντα χιλιάδες κατοίκους, ένα Νοσοκομείο σύγχρονο που μπορούσε να δεχτεί όπως και δεχόταν στο παρελθόν ιατρικά περιστατικά και από άλλους γειτονικούς νομούς. Είχαμε ένα Νοσοκομείο που πριν μερικά χρόνια ήταν στελεχωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ήταν στα καλύτερα της περιφέρειας και υπόδειγμα για όλη την χώρα. Δυστυχώς υποβαθμίστηκε μέρα με την μέρα.
Επόμενος στόχος είναι η συγχώνευση των νοσοκομείων της περιφέρειας με πληροφορίες να αναφέρουν ότι στις νοσοκομειακές δομές που έχουν μπει στο στόχαστρο για αλλαγές είναι και η Πέλλα όπου υπάρχει το γενικό νοσοκομείο της Έδεσσας που εξυπηρετεί και την Αλμωπία και το νοσοκομείο Γιαννιτσών.
Μετά το κλείσιμο της ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Έδεσσας, την μετακίνηση τμημάτων και κλινικών των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών που οδηγήσανε ολόκληρα τμήματα και κλινικές στα όρια της κατάρρευσης ακούγεται ότι η μόνη λύση είναι η συγχώνευση.
Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις για να κλείνουν όταν δεν είναι κερδοφόρα.
Έστω και μία ανθρώπινη ζωή να σώσουν σέ ένα έκτακτο περιστατικό θεωρείται ανεκτίμητη η λειτουργία τους.
Τα νοσοκομεία μας έχουν ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, φαρμάκων και εξοπλισμού.
Να σας αναφέρουμε ότι έρχονται ασθενείς από περιοχές της Αλμωπίας από απόσταση 50-60 χιλιομέτρων και μη μπορώντας να εξυπηρετηθούν τους παραπέμπουν σε Νοσοκομεία άλλων πόλεων που είναι πολύ πιο μακριά με συνέπεια να υφίστανται οι ασθενείς μεγάλη ταλαιπωρία με κίνδυνο να χάσουν ακόμα και την ζωή τους.
 Η διάλυση του ΕΣΥ με τέτοιους είδους μεθόδους θα πλήξει τους ευάλωτους που θα πρέπει αν έχουν χρήματα και αν προλάβουν λόγω αποστάσεων να ψάχνουν ιδιωτικές κλινικές.
Ζητάμε:
- Άμεση λειτουργία της ΜΕΘ.
- Άμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων.
- Στελέχωση της παθολογικής κλινικής και όλων των άλλων κλινικών για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου της πόλης μας.
- Στελέχωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να λειτουργούν όλα τα σύγχρονα μηχανήματα που έχει το Νοσοκομείο και σήμερα βρίσκονται στις αποθήκες.
Επίσης πρέπει να τονιστεί και η επιτακτική ανάγκη για την επάνδρωση του Κ.Υ Έδεσσας. Οι ασθενείς έχουν ανάγκες που δε μπορούν να καλυφτούν και οι ιατροί και το προσωπικό κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ασθενείς. 
Ήδη η πόλη και όλη η περιοχή βρίσκονται σε αναβρασμό με πολίτες και φορείς να οργανώνουν συλλαλητήρια και πορείες προσπαθώντας να αφυπνίσουν την κυβέρνηση για το μέγεθος του προβλήματος.
Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες που έχετε με περισσότερο θάρρος σας ζητάμε να δώσετε άμεσα λύσεις.
Περιμένουμε την απάντηση σας ώστε να μπορούμε να ενημερώσουμε και να καθησυχάσουμε τον κόσμο που δικαίως είναι αγανακτισμένος, μιας και κοντά σε όλα τα άλλα προβλήματα όπως ανεργία, ακρίβεια, φόρους και φτώχεια τώρα του στερούν και το δικαίωμα στην δωρεάν και πλήρη υγειονομική περίθαλψη, ένα δικαίωμα που πρέπει να έχει ο καθένας μας στην σημερινή εποχή.
Για την Διοίκηση
Ο Πρόεδρος Ν. Γκοτζαμάνης                                
Ο Αν. Γ. Γραμματέας Χ. Τόπκας


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.