Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διαμαρτυρία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών (βίντεο)Πανελλήνια Μουσική διαμαρτυρία, χθες Τρίτη 28/11 και σήμερα Τετάρτη 29/11 οργάνωσαν οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων της χώρας με τη συμπαράσταση των γονιών τους και των εκπαιδευτικών, προκειμένου να αναδείξουν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τα σχολεία τους και να διεκδικήσουν την επίλυσή τους.

Στα Γιαννιτσά
Στα Γιαννιτσά οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν πορεία με πανό και συνθήματα και έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Στάμκο και του παρέδωσαν σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Όπως μας είπαν, διαμαρτύρονται για το στεγαστικό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών και την έλλειψη κατάλληλων αιθουσών, αλλά επίσης διαμαρτύρονται επειδή αναγκάζονται να αγοράζουν μουσικά βιβλία, ενώ θα έπρεπε, όντας δημόσιο σχολείο να παρέχονται δωρεάν, για την απουσία καθηγητών μουσικών οργάνων, την απουσία των ίδιων των οργάνων σε καλή κατάσταση για την εξάσκηση κάθε μαθητή, κ.α.
Δ. Μπ.

Το ψήφισμα
Εμείς οι μαθητές του μουσικού σχολείου Γιαννιτσών συμμετέχοντας στην Πανελλήνια Διαμαρτυρία Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων 28-29-30 Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμαστε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μας κοινότητες και ζητάμε ΑΜΕΣΑ την επίλυση τους. Πάγιο αίτημά μας είναι η αναγνώριση των μουσικών σπουδών των μαθητών των μουσικών σχολείων, ώστε να μας δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουμε σε εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων, στο αντικείμενο της Αρμονίας, της Βυζαντινής Μουσικής, των ελληνικών παραδοσιακών οργάνων και του ατομικού οργάνου επιλογής, χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουμε μαθήματα σε ωδεία, τα οποία έχουμε ήδη διδαχτεί στα σχολεία μας. Η απόκτηση τίτλων σπουδών προβλέπεται από την υπ’ αριθμ. Γ2/3375/30-06-1999 (ΦΕΚ1505/Β’/22-07-1999) Υπουργική Απόφαση για τα μουσικά σχολεία και έχει εφαρμοστεί μόνο μία φορά μέχρι σήμερα.
Τα μουσικά σχολεία λειτουργούν στο πλαίσιο της δημόσιας, δωρεάν δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι αδιανόητο να αναγκαζόμαστε να καλύπτουμε το κόστος για την προμήθειας των βιβλίων ειδικοτήτων και της αγοράς και συντήρησης του απαιτούμενου εξοπλισμού των μουσικών οργάνων. Στους μαθητές όλων των σχολείων πρέπει να παρέχεται το ίδιο δωρεάν εγχειρίδιο για όλα τα μουσικά μαθήματα, καθώς επίσης και σε κάθε σχολείο να υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός μουσικών οργάνων τα οποία θα μπορούν να δανείζονται οι μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Επιπρόσθετα, να επισημάνουμε την τεράστια καθυστέρηση πρόσληψης των καθηγητών των μουσικών ειδικοτήτων. Το σχολείο μας χρειάζεται 5 καθηγητές ταμπουρά και φέτος δεν έχει έρθει κανείς ακόμα.
Ειδικότερα, ζητούμε τα ακόλουθα:
Αρχικά, εμείς οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε την πολιτεία για την αδιαφορία που έχει επιδείξει εδώ και 27 χρόνια καθώς το σχολείο λειτουργεί σε αίθουσες προκάτ και λυόμενα κτίρια προσωρινής διαμονής ακατάλληλα για να φιλοξενήσουν τους μαθητές. Μάθημα γίνεται σε αποδυτήρια του Γυμναστηρίου, στο εργαστήρια Φυσικής, στην αίθουσα Πληροφορικής, ακόμη και στην αποθήκη του σχολείου. Οι τριτοκοσμικές συνθήκες, δεν θυμίζουν σε τίποτα μια ευρωπαϊκή και σύγχρονη κοινωνία, καθώς οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των μαθητών είναι ορατοί.-Πιστοποίηση του επιπέδου σπουδών του εκάστοτε αποφοίτου στο αντικείμενο ειδίκευσής του και υποχρεωτική αναγνώριση αυτού, όπως και των μαθημάτων τα οποία έχει ήδη διδαχθεί.
-Εφαρμογή της υπ’ αριθμ. Γ2/3375/30-06-1999 (ΦΕΚ1505/Β΄/22-07-1999) Υπουργικής Απόφασης και διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίων στην Ευρωπαϊκή Μουσική, τη Βυζαντινή Μουσική, τα Παραδοσιακά Όργανα και στο ατομικό όργανο επιλογής, με ταυτόχρονη κατοχύρωση, μέσω της απόκτησης πτυχίου, των επαγγελματικών δικαιωμάτων.
-Δωρεάν διανομή των μουσικών βιβλίων και του συνόλου του απαραίτητου εξοπλισμού (μουσικά όργανα, κ.ά), που απαιτείται για τα μουσικά μαθήματα.
-Έγκαιρη πρόσληψη καθηγητών των μουσικών μαθήματων, αλλά και της παράλληλης στήριξης
-Μοριοδότηση των παιδιών που ενδιαφέρονται για μουσικές σχολές καθώς έπειτα από πολυετή φοίτηση στο μουσικό σχολείο κατέχουν τις απαραίτητες δυνατότητες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εκάστοτε Μουσικής σχολής.
ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.