Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυρ. Πιερρακάκης: Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ


«Το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της επεξεργασίας του και πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση» τονίζει σε συνέντευξή του στο Liberal.gr ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, επιβεβαιώνοντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με το τεράστιας σημασίας για την παιδεία και την εκπαίδευση θέμα της ίδρυσης και στην Ελλάδα μη κρατικών ΑΕΙ, έστω και με τη μορφή της συνεργασίας με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού.

Ο κ. Πιερρακάκης επαναλαμβάνει την πάγια θέση του (και της κυβέρνησης) πως « το κρατικό μονοπώλιο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί έναν ιστορικό αναχρονισμό» και σημειώνει πως «αυτό το γεγονός έχει οδηγήσει τη χώρα να είναι εκπαιδευτικά ανάδελφη».

Σημειώνει πως «θα επιδιώξουμε την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος ώστε να επιλύσουμε με οριστικό τρόποι αυτή την εκκρεμότητα» και προσθέτει ότι «μέχρι τότε, όμως, σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε το σύνολο των δυνατοτήτων που μας δίνει το Σύνταγμα, το ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, ιδρύοντας στην Ελλάδα παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Πιερρακάκης αναλύει τις βασικές προτεραιότητες του για το αναγκαίο ψηφιακό άλμα στην εκπαίδευση και για τον εκσυγχρονισμό των επαγγελματικών δεξιοτήτων, χωρίς βεβαίως να αφήνει εκτός πεδίου το ανοιχτό σχολείο, την διεθνοποίηση των πανεπιστημίων, την δια βίου μάθηση και την καταπολέμηση της σχολικής βίας.

Τέλος, αποκαλύπτει πως «αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε τα κριτήρια που θα εξασφαλίσουν πως τα παραρτήματα των ξένων πανεπιστημίων θα λειτουργούν με άρτιες ακαδημαϊκές και υλικοτεχνικές προδιαγραφές ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους φοιτητές τους».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Εύγε για τα χάλια σας.. Μη κρατικά πανεπιστήμια σημαίνει ιδιωτικά πανεπιστήμια. Όποιος έχει λεφτά θα πληρώνει για πτυχίο. Γιατί τώρα τι γίνεται με το ΕΑΠ; Πληρωμένα πτυχία, πληρωμένα μεταπτυχιακά και το αποτέλεσμα γεμίσαμε με αγράμματους. Είναι δυνατόν με παρακολουθήσεις ελαχίστων ωρών τα Σάββατα να δίνονται πτυχία; Με 5-6 εργασίες να παίρνεις μεταπτυχιακό; Αυτή είναι η Ανωτάτη Εκπαίδευση; Το εκπαιδευτικό σύστημα καταρρέει. Όσο και να προσπαθούν να το σώσουν καταφέρνουν το αντίθετο. Αλλά τι να περιμένουμε από τον Κούλη; Αν ήταν έξυπνος ας σπούδαζε σε δημόσιο πανεπιστήμιο της χώρας μας και όχι με τα λεφτά του μπαμπά του πήγε στο εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά του. Άξια μόνο τα παιδιά αυτών που τίμησαν τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.