Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γιάννης Τσεπκεντζής για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία



3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε το 1992 και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη. Εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.

Τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, όπως και οι θεμελιακές ατομικές ελευθερίες ασκούνται από όλους τους πολίτες με βάση τη διαφορετικότητά τους. Άρα λοιπόν κάθε μορφής αρνητική αντιμετώπιση των ατόμων με ειδικές ανάγκες συνιστά και παραβίαση των θεμελιακών δικαιωμάτων του συνόλου.

Είναι λοιπόν υποχρέωση όλων μας, της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εφαρμόσουμε νέες πολιτικές και να βρούμε νέα δίκτυα προστασίας, σε όλα τα επίπεδα!

Για όλους μας τα ΑΜΕΑ είναι άτομα με ευαισθησίες, ικανότητες και ταλέντα, που έχουν ανάγκη την αγκαλιά μας, την αγάπη μας.

Άτομα που έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην εργασία, που διεκδικούν ίσες ευκαιρίες στη ζωή, που έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία.

Είμαστε δίπλα και μπροστά σε όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τους συνανθρώπους μας και το δικαίωμά τους στη διαφορά.

Αυτό εξάλλου θα πρέπει να είναι το καθημερινό μήνυμα σε όλες τις κοινωνίες του κόσμου και όχι μόνο σε μια ημέρα όπως η σημερινή.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.