Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στη Νίκαια ΛάρισαςΗ φετινή χρονιά είναι καταστροφική στα πιο πολλά προϊόντα, με μειωμένες παραγωγές σχεδόν σε όλα λόγω καιρικών φαινομένων και ασθενειών που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ. Ακόμη και στα προϊόντα που η τιμή είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, η αύξηση του κόστους παραγωγής και η μειωμένη παραγωγή δεν αυξάνουν αλλά μειώνουν το εισόδημά μας.

Ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στους πλημμυροπαθείς και πυρόπληκτους συναδέλφους μας, και δηλώνουμε για άλλη μια φορά τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας.

Η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ που ήδη έφερε μεγάλη απώλεια χρημάτων στη βασική ενίσχυση και θα συρρικνώσει ακόμη περισσότερο το εισόδημα καθώς και οι υπόλοιπες ενισχύσεις θα είναι μειωμένες. Η κυβέρνηση στον προϋπολογισμό για το 2024 δεν προβλέπει κονδύλι για αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες. Ο προσωρινός αστερίσκος εξαίρεσης που έβαλε για τους αγρότες στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο των ελεύθερων επαγγελματιών δε πρέπει να μας εφησυχάζει, το αφορολόγητο όριο που κατακτήσαμε με τους μεγαλειώδεις μας αγώνες το 2016 πρέπει να το υπερασπιστούμε και να το διευρύνουμε.

Παλεύουμε ενάντια στις πολιτικές που μας οδηγούν στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα με στόχο μέσα από τις πανελλαδικά συντονισμένες μαζικές κινητοποιήσεις να διεκδικήσουμε:

·Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

·Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα για να καλύψουμε τις βιοποριστικές ανάγκες και τα έξοδα καλλιέργειας.

·Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ενίσχυση για όλα τα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.

·Λέμε κατηγορηματικά όχι στα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ που προβλέπει μεγαλύτερη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, μικρότερες αποζημιώσεις, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.

·Παλεύουμε για ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

·Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας. Να σταματήσει η απαράδεκτη λογική του "κόστους - οφέλους" που όλες οι κυβερνήσεις ακολούθησαν επειδή η ανθρώπινη ζωή και η περιουσία δεν είναι κόστος ούτε θα δεχτούμε ως αναπόφευκτο γεγονός το καλοκαίρι να καιγόμαστε και τον χειμώνα να πλημμυρίζουμε με θυσίες ανθρώπινων ζωών.

·Διεκδικούμε όλα τα άλλα αιτήματα που κατά καιρούς έχουμε θέσει στο διεκδικητικό πλαίσιο στις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα μας.

Συμμετέχουμε μαζικά στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για Πανελλαδική Σύσκεψη, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 12 το μεσημέρι στη Νίκαια Λάρισας! Να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα παραμείνουμε στα χωριά μας και στις καλλιέργειές μας. Ότι με τον ανυποχώρητο και ενωτικό αγώνα μας θα ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν. Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα και δεν περισσεύει κανείς στον αγώνα επιβίωσης που δίνουμε!

Οι Διοικήσεις

· Αγροτικός Σύλλογος Έδεσσας-Μεσημερίου
· Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας ¨ΕΝΟΤΗΤΑ¨
· Αγροτικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης ¨ΟΜΟΝΟΙΑ¨
· Αγροτικός Σύλλογος Σκύδρας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.