Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

17 βουλευτές ζητούν να γίνει δεκτή τροπολογία Καρασμάνη για μετεγγραφές φοιτητών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών17 βουλευτές ζητάμε να γίνει δεκτή τροπολογία μας για τις μετεγγραφές φοιτητών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών 

Διευκολύνεται έτσι και μεγάλος αριθμός φοιτητών των οικογενειών με ένα και δύο παιδιά

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής :
Προς:
- Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη
- Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη
- Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνο Πετραλιά
- Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Την προηγούμενη εβδομάδα, συνέντευξή σας είχε ως αντικείμενο την αύξηση του επιδόματος γέννησης δημοσιονομικού κόστους 90 εκατομμυρίων, αλλά και μια σειρά 22 συνολικά μέτρων που η Κυβέρνησής μας πήρε τα τελευταία χρόνια για τη στήριξη της οικογένειας, μεταξύ των οποίων η ψήφιση πρόσφατα του επιδόματος μητρότητας των 780 ευρώ για 9 μήνες στις αγρότισσες και τις ελεύθερες επαγγελματίες. Και με την ευκαιρία αυτής της συνέντευξής σας, θέλουμε να σας κάνουμε ¨κοινωνούς¨ αλλά και υποστηρικτές τροπολογίας που έχουμε κοινοποιήσει στο Υπουργείο Παιδείας για τις μεταγραφές παιδιών φοιτητών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα της μεταγραφής των φοιτητών αυτών των οικογενειών στο πλησιέστερο Πανεπιστήμιο από τον τόπο διαμονής των

γονιών τους, χωρίς τους περιορισμούς που ίσχυαν στο παρελθόν. Παράλληλα δε, με την εξαίρεσή τους από το 15% των μεταγραφόμενων βάσει των οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, ευεργετείται και ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών από οικογένειες με ένα και δύο παιδιά.

Πρόκειται για τροπολογία που, ενώ η εφαρμογή της δεν επιβαρύνει ούτε στο ελάχιστο τον Κρατικό Προϋπολογισμό, θα συντελέσει μεσοπρόθεσμα – ως κίνητρο – και στην αντιμετώπιση του εκρηκτικού δημογραφικού προβλήματος, λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία στοιχεία-σοκ του 2023 που καταγράφουν τον μικρότερο αριθμό γεννήσεων από το 1932 – δηλαδή εδώ και σχεδόν έναν αιώνα!

Ζητούμε λοιπόν η τροπολογία μας να γίνει αποδεκτή, να συμπεριληφθεί σε προσεχές σχετικό Νομοσχέδιο και να έχει αναδρομική ισχύ.

Με την ευκαιρία, θυμίζουμε ότι η Κυβέρνησή μας έχει έμπρακτα αποδείξει την κοινωνική ευαισθησία της έχοντας αποδεχθεί προγενέστερη τροπολογία μας, με την οποία επιλύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες: Έδωσε τη δυνατότητα επανένωσής τους στην ίδια εστία λόγω συνυπηρέτησης γονέων υπαλλήλων, δίνοντας ταυτόχρονα και βαθιά ανάσα στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, όπως και η τροπολογία αυτή την οποία συνυπογραφουμε 17 συνάδελφοι.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 comments:

 1. ..... θυμίζουμε ότι η Κυβέρνησή μας έχει έμπρακτα αποδείξει την κοινωνική ευαισθησία της....
  Κοινωνική ευαισθησία.........η κυβέρνησή μας στα τρόφιμα, στα φάρμακα, στην υγεία, στην ενέργεια κ.λ.π κ.λ.π.
  Ζούμε τελικά σε άλλη χώρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευτυχώς υπάρχεις και δείχνεις ποιος είναι ο ρόλος του βουλευτη. Γιατί ο άλλος κάθε σαββατοκύριακο μας φλομωνει με τις φωτογραφίες. Μέχρι και σε τάφο μνημόσυνου φωτογραφηθηκε . Έλεος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κ.Μ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.31 Ιανουαρίου 2024 στις 8:43 π.μ.

  11,31, ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝ....ΟΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ. ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΕΥΑΙΣΘΗΣΊΑ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΏΗΝ ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΊΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΉ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΈΛΥΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΥΠΗΡΈΤΗΣΗΣ ΓΟΝΈΩΝ ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ. ΑΛΛΆ ΤΟ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΈΝΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΕΙ. ΜΑΚΆΡΙ ΝΑ ΕΊΧΑΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΔΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.