Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φοροδιαφυγή: ''Βροχή'' οι καταγγελίες των πολιτών – Ποιοι παίρνουν μπόνους έως 3.000 ευρώ«Τσουνάμι» καταγγελιών για φοροδιαφυγή από χιλιάδες πολίτες, μέσω των διαθέσιμων ηλεκτρονικών πλατφορμών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έχει καταγραφεί τους τελευταίους μήνες.
Συνολικά 158.939 πολίτες έχουν υποβάλλει καταγγελία στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και μέσω της εφαρμογής «appodixi».
Στην πλατφόρμα «Καταγγελίες Πολιτών» μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 5.559 περιπτώσεις καταγγελιών από τις οποίες οι 922 είναι επώνυμες και οι 4.637 ανώνυμες. Σημειώνεται ότι παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες μέσα από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ να καταγγέλλουν είτε επώνυμα είτε ανώνυμα κρούσματα που σχετίζονται με φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις, διαφθορά και παραβάσεις.
Μέσω της εφαρμογής «Αppodixi» έχουν πραγματοποιηθεί 153.380 καταγγελίες, εκ των οποίων οι 69.046 είναι επώνυμες και οι 84.334 είναι ανώνυμες. H χρηματική αμοιβή σε όσους φορολογούμενους χρησιμοποιούν την εφαρμογή «Αppodixi» και καρφώνουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής, φτάνει έως και 3.000 ευρώ. Για να λάβουν, ωστόσο τα χρήματα, θα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις:

Να κάνουν επώνυμα την καταγγελία
Μετά τον έλεγχο να επιβληθεί πρόστιμο στην επιχείρηση για παραβίαση ή παραποίηση η επέμβαση της ταμειακής μηχανής.
To μπόνους για την καταγγελία ξεκινάει από τα 100 ευρώ και θα καθορίζεται αναλόγως την περίπτωση φοροδιαφυγής.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή
Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, οι καταναλωτές μπορούν να ελέγξουν τα στοιχεία και την εγκυρότητα μιας απόδειξης, την οποία λαμβάνουν στο πλαίσιο συναλλαγής τους, σκανάροντας με το κινητό τους τηλέφωνο τον QR code που βρίσκεται σε αυτή. 
Κατόπιν αποστέλλονται αυτομάτως στο σύστημα της ΑΑΔΕ και ο καταναλωτής θα ενημερώνεται για το αποτέλεσμα του ελέγχου.
Εφόσον προκύψει παράβαση τότε ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να αναφέρει την απόδειξη στην ΑΑΔΕ. 
Πηγή: sofokleousin.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.