Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανάβαση στον Όλυμπο χωρίς κίνδυνο και κόπο…τον τρόπο βρήκε η τεχνολογίαΗ ανάβαση στον Όλυμπο μπορεί να γίνεται πλέον χωρίς καθόλου κόπο ή κίνδυνο, χάρις στη βοήθεια της τεχνολογίας. Πρόκειται για εικονική ανάβαση,η οποία ξεκινάει από τους πρόποδες του βουνού και φτάνει έως τις μυθικές κορυφές του.

Σύμφωνα με τον κ. Τριαντάφυλλο Μπίτο, Προϊστάμενο του Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου, η εικονική ανάβαση στον Όλυμπο, ολοκληρώνεται σε επτά θεματικές ενότητες, με πληθώρα πληροφοριών για το μυθικό βουνό που αποτελεί έναν υπέροχο κόσμο φυσικής ομορφιάς, ιστορίας και μυθολογίας. Το πρόγραμμα είναι χρήσιμο τόσο για αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν στις κορυφές όσο και εκείνους που προτίθενται να το κάνουν, οι οποίοι, με αυτό τον τρόπο, αποκτούν εκ των προτέρων μία εικόνα της περιοχής.

Εντυπωσιακές εικόνες, στατικά εκθέματα και διαφανοσκόπια, ταινίες, πολυμεσικές εφαρμογές, και μία τρισδιάστατη προβολή, οργανώνουν έναν σύγχρονο εκθεσιακό χώρο που αναπτύσσεται σε επίπεδα, για να προσεγγίσει το πολυσήμαντο περιβάλλον του Ολύμπου, ανά υψομετρική ζώνη. 

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου εδρεύει στο Λιτόχωρο Πιερίας και υπάγεται στην Διεύθυνση Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (Τομέας Α) της Γενικής Διεύθυνσης του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.