Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αγωνιστικός Συντονισμός: Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης- Διαδηλώσεις σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ (
Συνδικαλιστική παράταξη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΕΛΛΑΣ)

28 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Κοινός αγώνας εργαζομένων στο δημόσιο με φοιτητές, αγρότες και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Στις 28 του Φλεβάρη να σημάνει ξεσηκωμός σε όλους τους χώρους δουλειάς δημόσιους και ιδιωτικούς. Μας καλούν να απεργήσουμε και να διαδηλώσουμε με αποφάσεις τους για 24ωρη απεργία, η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρο Αθήνας και Πειραιά, δεκάδες εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες πανελλαδικά και εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία. 

Οι φοιτητικές καταλήψεις εδώ και έξι βδομάδες έχουν στριμώξει την κυβέρνηση. Ούτε η ΔΑΠ μπόρεσε να σπάσει τις καταλήψεις, ούτε οι απειλές για χάσιμο του εξάμηνου και των εξεταστικών ούτε τα ΜΑΤ που εισβάλλουν στα πανεπιστήμια για να σπάσουν τις καταλήψεις. Δίπλα στις φοιτητικές καταλήψεις ξεδιπλώνεται το κίνημα των αγροτών διεκδικώντας καλύτερη ζωή, κάνει μπλόκα, διαδηλώνει, όπως κάνουν οι αγρότες στην Γαλλία και την Γερμανία αυτές τις μέρες. Οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό τομέα αγωνίζονται και παλεύουν για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις ενάντια στο κύμα ακρίβειας που τσακίζει τα εργατικά εισοδήματα. 

Στα Νοσοκομεία επιταχύνουν την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους. Οι ήρωες της υγείας απολύονται από τον Άδωνι. Την ίδια ώρα με την μαζική εισβολή των εργολάβων στο ΕΣΥ, ανακοινώνουν τη λειτουργεία απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή, πιστοί στο δόγμα ότι όσοι έχουν λεφτά θα βρίσκουν την υγειά τους, ενώ οι φτωχοί θα πεθαίνουν στις λίστες αναμονής. Οι Εκπαιδευτικοί δίνουν μάχη στα σωματεία τους για να αναγκάσουν τις ηγεσίες τους να σταματήσουν πλέον τις «διευκολυντικές» στάσεις εργασίας και να προχωρήσουν σε πανεκπαιδευτική απεργία. Όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά των δώρων. Ο εργαζόμενοι στους Δήμους απήργησαν στα τέλη του Δεκέμβρη με τα ίδια αιτήματα, όπως και οι εργαζόμενοι στις εφορίες στα τέλη του Γενάρη.

Τώρα είναι η ώρα να συναντηθούμε όλοι/ες μαζί σε ένα τεράστιο απεργιακό ποτάμι, φοιτητές , αγρότες και εργάτες μαζί για να τσακίσουμε αυτήν την κυβέρνηση και την πολιτική της. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει τη δολοφονική κούρσα των εξοπλισμών. Δίνει δις ευρώ για εξοπλισμούς και στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά θάλασσα για να σφαγιάζονται οι Παλαιστίνιοι. Συνεχίζει και κλιμακώνει την πολιτική που το καλοκαίρι που μας πέρασε, είδαμε τις δολοφονικές της συνέπειες, με τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες. Χαρίζει δις στους πλούσιους φίλους της και δίνει ψίχουλα στους εργάτες και τις εργάτριες, που δεν μπορούν εξαιτίας της ακρίβειας να βγάλουν τον μήνα. Παράλληλα εντείνει την καταστολή, την περιστολή των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και σε εφαρμογή των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, βγάζει παράνομες όσες απεργίες κρίνει  επικίνδυνες, εξαπολύει βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων, παρεμβαίνει  στη λειτουργία των σωματείων με στόχο να  τα βάλει  σε πάγο.

Αυτήν την πολιτική και αυτήν την κυβέρνηση που είναι απέναντι στην εργαζόμενη πλειοψηφία και τη νεολαία, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων, μπορούμε να τους τσακίσουμε. Έχουμε την δύναμη και το έχουμε δείξει δεκάδες στιγμές όλο το προηγούμενο διάστημα με τους αγώνες μας. Τώρα είναι η ώρα να ενωθούμε όλες και όλοι στις 28 του Φλεβάρη και να κλιμακώσουμε στις 8 του Μάρτη, την παγκόσμια ημέρα γυναικών, με νέα πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση και να συνεχίσουμε απεργιακά σε όλους τους χώρους δουλειάς με απεργίες διαρκείας μέχρι να τους ανατρέψουμε.

- ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΔΟΥΛΕΙΑ  ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
- ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 1200 ΕΥΡΩ
- ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
- ΠΑΙΔΕΙΑ -ΥΓΕΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ
- ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ-ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ  ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
- ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
- ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ 
- ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28 του ΦΛΕΒΑΡΗ και στις ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΕΔΕΣΣΑ: Ώρα 11 π.μ. Πάρκο Μικρών Καταρρακτών
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Ώρα 11 π.μ. Πεζόδρομος – Πλατεία ΕΠΟΝ



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.