Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πώς ψήφισαν οι βουλευτές για τον γάμο των ομόφυλων- Μπέρδεμα με Γιώργο Καρασμάνη- Αποχή από τον Λ. Βασιλειάδη



Με ευρύτατη πλειοψηφία, αλλά και αρκετές διακομματικές διαφοροποιήσεις ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών το βράδυ της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το σχέδιο νόμου που αποκαθιστά την ισότητα μεταξύ των ετερόφυλων και των ομόφυλων ζευγαριών στον πολιτικό γάμο στηρίχθηκε από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση, Νίκη και 3 ανεξάρτητοι βουλευτές. Ναι ψήφισαν 176, όχι 76, παρών 2, ενώ υπήρξαν και 46 αποχές. 

Σημειώνεται ωστόσο ότι, σύμφωνα με επικοινωνία με δημοσιογράφους που είχε ο Γιώργος Καρασμάνης της ΝΔ, ο ίδιος λέει ότι από λάθος προσμετρήθηκε η ψήφος του στα ναι, ενώ εκείνος καταψήφισε. Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα" ο ίδιος γνωστοποίησε ότι την Παρασκευή (σήμερα) θα εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα ενημερώνει σχετικά, ενώ παράλληλα αναμένεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός του. Εάν συμβεί αυτό τότε τα ναι μειώνονται από 176 σε 175 και τα όχι αυξάνονται από 20 σε 21.

Οι πέντε Κοινοβουλευτικές Ομάδες που στήριξαν τις προωθούμενες ρυθμίσεις διαθέτουν συνολικά 243 βουλευτές, κάτι που σημαίνει ότι  67 διαφοροποιήθηκαν, επιλέγοντας είτε αποχή είτε κατά.

Συνοπτικά, τα 20 όχι της ΝΔ: Χαράλαμπος Αθανασίου, Φωτεινή Αραμπατζή, Βασίλης Γιόγιακας, Στέφανος Γκίκας, Κώστας Γκιουλέκας, Θανάσης Δαβάκης, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Κώστας Καραγκούνης, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρος Καράογλου, Ανδρέας Κατσανιώτης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Φώντας Μπαραλιάκος, Γιάννης Πασχαλίδης, Μάριος Σαλμάς, Αντώνης Σαμαράς, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης,

Οι αποχές

ΝΔ 31: Διονύσης Ακτύπης, Γιάννης Ανδριανό, Λάκης Βασιλειάδης, Κώστας Βλάσης, Γιώργος Βλάχος, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Γιάτσιος, Ανδρέας Ζαμπίλης, Θανάσης Καββαδάς, Γιάννης Καλλιάνος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Μάρκος Καφούρος, Σταύρος Κελέτσης, Μαρία Κεφάλα, Μάνος Κονσόλας, Γιώργος Κοτρωνιάς, Δημήτρης Κούβελας, Σπύρος Κουλκουδίνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Νότης Μηταράκης, Κατερίνα Μονογυιου, Γιάννης Μπούγας, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Παπασωτηρίου, Στέλιος Πέτσας, Θάνος Πλεύρης, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Άγγελος Συρίγος. (Οι Μάκης Βορίδης, Ιωάννης Μπούγας, Μαρία Κεφάλα και Στ. Κελέτσης είναι υπουργοί).

ΠΑΣΟΚ 11: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ευαγγελία Λιακούλη, Σταύρος Μιχαηλίδης, Μπουρχάν Μπαράν, Σταύρος Νικολαϊδης, Απόστολος Πάνας, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Ανδρέας Πουλάς, Χριστίνα Σταρακά, Μανώλης Χνάρης, Κατερίνα Καζάνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπλήξεις του ΠΑΣΟΚ ήταν ο κ. Παρασύρης και η κυρία Βατσινά, που αρχικά είχαν διατηρήσει επιφυλάξεις. Όμως, φαίνεται πως έδρασε πυροσβεστικά το «μασάζ» του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης είχε μια κρίσιμη συνάντηση μαζί με τους δύο βουλευτές του Ηρακλείου στο γραφείο του στη Βουλή. Στη συζήτηση αυτή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να πείσει τους δύο βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο. 

Νέα Αριστερά 2: Χουσεΐν Ζεΐμπέκ, Φερχάτ Οζγκιούρ.

ΣΥΡΙΖΑ 2: Όθων Ηλιόπουλος, Παύλος Πολάκης - Και ένα «παρών» από ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Ως μάνα 3 παιδιων που ο Θεός με αξίωσε να φέρω στον κόσμο, θλιβομαι αφάνταστα για τους αντιπροσώπους του νομού μας!! ΝΤΡΟΠΗ Κ ΑΙΣΧΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι κράζουμε στο κεφάλι μας έρχονται...κοίτα μην σε αξιώσει ο Θεός και γίνει καμία περίεργη σχέση για τα παιδιά σου να σε δω τι θα λες μετά

      Διαγραφή
    2. Εσύ πως ήρθες στη ζωή κάτσε κ σκέψου επί γενιές και γενιές...Από 2 μαμάδες η 2 μπαμπάδες??? Τα κόκαλα των προγόνων μας θα τρίζουν, όπως και όλων αυτών που αγωνίστηκαν για τις αξίες μας και τα ιδανικά μας... Κ που σήμερα έχουν σβήσει. Κατά πατήθηκε η ΠΑΤΡΊΔΑ η ΘΡΗΣΚΕΊΑ κ τώρα η ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ!

      Διαγραφή
    3. Ποιά είναι τα ιδανικά σας; Η αριστεία, η σκληρή δουλειά, το διάβασμα ή το ρουσφέτι, ο φθόνος, το κουτσουμπολιό κλπ;

      Διαγραφή
  2. Ως πατέρας τεσσάρων παιδιών ειμαι περήφανος που βουλευτές μας έκαναν το πρώτο βήμα στον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σού εύχομαι ολόψυχα να τα καμαρώσεις όπως καμαρώνει ο κασελακης με το Τέιλορ

      Διαγραφή
    2. Κοιμήσου ήσυχος τώρα, λύθηκαν όλα σου τα προβλήματα σε αυτή τη ζωή!!

      Διαγραφή
  3. Εγώ πάλι θλίβομαι απίστευτα που ο νεότερος βουλευτής της Πέλλας δεν είχε το θάρρος να πάει στη Βουλή και να υπερψηφίσει ή έστω να καταψηφίσει το νομοσχέδιο και προτίμησε να απέχει.
    Οι αποφάσεις -ότι και να αφορούν κυριε βουλευτή μας- δεν λαμβάνονται με αποχή.
    Ή´ ´εχεις ή δεν έχεις τα κότσια
    Η αποχή μόνο αδυναμία δείχνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ
      ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΝΤΟΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΕΙΤ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΑΜΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΠΟΧΗ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

      Διαγραφή
    2. Και ποιος σου είπε ότι έχει δύναμη ή δυνατότητες

      Διαγραφή
    3. Έτσι ακριβώς. Δεν έχει το θάρρος να στηρίξει τη γνώμη του. Στο Κοινοβούλιο πήγε για ενεργή συμμετοχή όχι για να λουφάζει

      Διαγραφή
  4. Μόνο ντροπή αισθάνομαι και θλίψη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν λοιπόν χρειάζεστε μασάζ και ανήκετε στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, απευθυνθείτε στον μασέρ Ανδρουλάκη με θητεία και στις Βρυξέλλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαλάλι στο 41% και η Πέλλα πάλι σαν πρόβατα μαζόχες που είμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο σε αυτούς που στηρίζουν το θεσμό της οικογένειας και φροντίζουν για τη διατήρηση του. Δεν θα μας κάνουν να ξεχάσουμε και να προσπεράσουμε αυτά που έχουμε μάθει απο μικρά παιδιά δεν θα καταστρέψουν τις αρχές μας επειδή το επιδιώκουν κάποιοι λιγοστοί. Οι επιλογές του καθενός δεν μας αφορούν έχουμε δημοκρατία αλλά δεν γίνεται να περνάμε λάθος πρότυπα στα παιδιά και τα εγγόνια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.