Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Πέλλας: Τιμήθηκε η Μνήμη του Γκόνου Γιώτα με εκδηλώσεις για την επέτειο του θανάτου του Μακεδόνα οπλαρχηγού



Εκδηλώσεις για την επέτειο του θανάτου του Οπλαρχηγού Γκόνου Γιώτα, πραγματοποιήθηκαν στα Γιαννιτσά το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού Δήμου Πέλλας, η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο Φίλιππος" και ο Σύλλογος Αγωνιστών Μακεδονικού Αγώνα «Γκόνος Γιώτας», τίμησαν τη μνήμη του μεγάλου Μακεδονομάχου. 

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 4.30 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στον τάφο του Μακεδονομάχου στο κοιμητήριο της Μητρόπολης. Την επομένη, Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, τελέστηκε μνημόσυνο στο Μητροπολιτικό Ναό και ακολούθησε ομιλία από τον εκπαιδευτικό Γιώργο Γρηγοριάδη. 

Λίγο αργότερα, στις 11 π.μ., έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στην προτομή του Οπλαρχηγού στην ομώνυμη πλατεία.  

«Η πατρίδα μας οφείλει να τιμά τους νεκρούς της και να διατηρεί στην Εθνική μνήμη όσους με αυτοθυσία και αίσθημα πατριωτικού καθήκοντος υπερασπίστηκαν την ελευθερία μας. Η συμπεριφορά τους αποτελεί παράδειγμα για τις νέες γενιές των Ελλήνων»», τόνισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Ευφροσύνη Μερεμητσάκη. 

Στην τέλεση Μνημοσύνου και στην κατάθεση στεφανιών, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης, οι Βουλευτές Λάκης Βασιλειάδης, Γιώργος Καρασμάνης και Θεοδώρα Τζάκρη, Αντιδήμαρχοι, ο Διευθυντής Αστυνομίας Πέλλας Ταξίαρχος Πέτρος Περδικάτσης, ο Διοικητής της 162Α/Κ/ ΜΒΠ, Αντισυνταγματάρχης Γιώργος Φαρμάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών, Αντιπύραρχος Λάζαρος Κωνσταντίνου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι σωματείων, οργανώσεων, συλλόγων και απόγονοι του Γκόνου Γιώτα.







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ωραίες οι φωτογραφίες από τους επισήμους,οι περισσότεροι βέβαια παραβρέθηκαν από αγγαρεία φαντάζομαι,θα ήταν ενδιαφέρον να υπήρχε και μια φωτογραφία από τις γύρω καφετέριες με τον κόσμο να πίνει απτόητος τον καφέ του , ακόμη και στην ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.