Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεσσαλονίκη: Η τεχνητή νοημοσύνη στο χωράφιΕικόνες από το μέλλον μπορεί να δει ο επισκέπτης στη φετινή Agrotica, στη Θεσσαλονίκη με τη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη να καινοτομούν στις γεωργικές εργασίες και να διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό τους αγρότες.

Ένα ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, που δημιουργεί το Ινστιτούτο Βιο-οικονομίας και Αγροτεχνολογίας του ΕΚΕΤΑ, φιλοδοξεί να είναι ο αποδοτικότερος βοηθός του καλλιεργητή στο άμεσο μέλλον.

Παράλληλα, η τεχνητή νοημοσύνη μέσω ψηφιακής πλατφόρμας έρχεται να προσφέρει στον αγρότη μια ολιστική διαχείριση του χωραφιού του. Οι αγρότες πάντως θα χρειαστούν αρκετό χρόνο για να προσαρμοστούν στη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Η ψηφιακή πλατφόρμα ελέγχει drones, ρομπότ, παγίδες ψηφιακής καταγραφής και άλλα μηχανήματα που διευκολύνουν σημαντικά την καλλιέργεια των αγροτεμαχίων.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.