Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεγάλη διάκριση για το 1ο δημ. σχολείο Γιαννιτσών! Κατέκτησε την 1η θέση σε διαγωνισμό η ομάδα ρομποτικής (φωτο)Το 1ο δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών με το project Solar Wind Energy Island κατέκτησε την 1η θέση στους Περιφερειακούς Αγώνες Κεντρικής Μακεδονίας και προκρίθηκε στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. 
Συγχαρητήρια στους μαθητές και στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό Αλέξανδρο Μοσκοφίδη, που με την πολύμηνη προσπάθεια τους ανέβασαν την πόλη και την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα ακόμη πιο ψηλά!

Πιο συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, η ομάδα Ρομποτικής του 1ου δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών με όνομα S.W.E.I. (Solar Wind Energy Island) παρουσίασε το έργο της στον προκριματικό Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM 2024 (STEM-Οργανισμός Εκπαιδευτικής  Ρομποτικής, Τεχνολογίας, Επιστήμης και Μαθηματικών), που διοργανώθηκε στο Αρσάκειο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης. 
Το θέμα του Διαγωνισμού ήταν η Μεσόγειος Θάλασσα και το έργο που ετοίμασε η ομάδα S.W.E.I. ήταν ένα πρότυπο “πράσινο” νησί στο οποίο η ενέργεια προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενώ μια σειρά αυτοματισμών εξασφαλίζουν ότι η σπατάλη της σχεδόν μηδενίζεται.
Το έργο αξιολογήθηκε από 2 επιτροπές κριτών και κατατάχθηκε στα καλύτερα του προκριματικού εξασφαλίζοντας ένα από τη εισιτήρια της Κεντρικής Μακεδονίας για την τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM 2024.

Τα μέλη της ομάδας:
Ανδρονίκη Αναστασιάδου (Τάξη Δ)
Μιχαήλ Κουρτελίδης (Τάξη Δ)
Γιώργος Μοσκοφίδης (Τάξη Ε)
Αναστασία Νίκου (Τάξη Ε)
Νικόλας Περπέτσης (Τάξη Δ)
Γιώργος Ρέκος (Τάξη Στ)
Κωνσταντίνος Ρέκος (Τάξη Δ)
Βαγγέλης Συμεωνίδης (Τάξη Δ)
Αναστάσης Τσιβρανίδης (Τάξη Ε)
Γιώργος Φωτιάδης (Τάξη Δ)
Προπονητής Ομάδας:
Αλέξανδρος Μοσκοφίδης– ΠληροφορικόςShare on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.