Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τέλος τα μετρητά για αγορές άνω των 500 ευρώ



Αποκλειστικά με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής γίνεται πλέον η πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, το κόστος της οποίας ξεπερνά τα 500 ευρώ. Μάλιστα, με νέα διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή και είναι σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, ορίστηκε πρόστιμο για πληρωμές 500 ευρώ και άνω οι οποίες θα έχουν πραγματοποιηθεί με μετρητά.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, προβλέπεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του ποσού, που πληρώθηκε με μετρητά για τη συναλλαγή. Αν δηλαδή κάποιος αγοράσει ένα smartphone με μετρητά και δώσει 750 ευρώ, τότε θα επιβληθεί πρόστιμο στην εταιρεία-κατάστημα ύψους 1.500 ευρώ.

«Η εξόφληση με μετρητά δεν επιτρέπεται», αναφέρει ρητά η νέα διάταξη.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Το τέλος ή όχι της χρήσης των μετρητών θα το αποφασίσει η ίδια η κοινωνία και αργά ή γρήγορα θα καταλάβουν την πατάτα που έκαναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καυτή πατάτα κιόλας.. γουστάρεις τεχνολογία; Τότε γουστάρεις τον απόλυτο έλεγχο στα πάντα! Ε Ε έρχεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψεκα πάνε να δεις αν έρχονται τα ρουβλια

      Διαγραφή
    2. Όλους ψεκα τους αποκαλείς από την πανδημία μήπως τελικά ΕΣΥ είσαι ο ψεκασμενος 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😆😆😆😆😆

      Διαγραφή
  3. Πόσες φορές το έχουμε δει αυτό σαν είδηση τα τελευταία δέκα χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταματούν οι νόμιμες πληρωμές για τα "μαύρα" δεν υπάρχει θέμα. συνεπώς αρχηστε τις μαύρες πληρωμές να δείτε για πότε θα το πάρουν πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έρχεται σιγά σιγά ...... Όλα στην ώρα τους σκλάβοι και δούλοι του συστήματος,Ε ρε τι μας περιμένει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ευρώ στη φυσική του μορφή είναι το επίσημο νόμισμα στην ευρωζώνη. Δεν ξέρω με ποιο νομικό έρεισμα η κυβέρνηση προωθεί τέτοια μέτρα. Θεωρώ πιθανό ότι αυτή η απαγόρευση μπορεί να καταρρεύσει σε ευρωπαϊκό δικαστήριο, αλλά πρέπει κάποιος να ασχοληθεί με το δαίδαλο των νομικών διαδικασιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ας αναφέρω εδώ ότι σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες η χρήση των μετρητών είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη (π.χ. Γερμανία), ενώ σε άλλες ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος που υποχρεώνει τους εμπόρους να δέχονται μετρητά (Βέλγιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.