Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίσκεψη Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρ. Μακεδονίας στον Δήμαρχο ΚιλκίςΕπί τάπητος και ο νέος κανονισμός πυροπροστασίας ακινήτων

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης δέχθηκε σήμερα την επίσκεψη του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχου Ιωάννη Στεργιούλα και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, σε εγκάρδιο κλίμα, παρουσία και του αρμόδιου  Αντιδημάρχου Κλιματικής Αλλαγής Αλέξανδρου Σημαιοφορίδη, την κρατούσα κατάσταση στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Κιλκίς.
Οι σχέσεις Δήμου Κιλκίς και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διακρίνονται για το άριστο επίπεδο συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης σε θέματα διαχείρισης πλημμυρών, χιονοπτώσεων και αντιπυρικής προστασίας επισήμανε στον συνομιλητή του ο Δήμαρχος Κιλκίς σημειώνοντας ότι η δύναμη των δημοτικού στόλου οχημάτων και εσχάτως του καινούριου βυτιοφόρου οχήματος που απέκτησε ο Δήμος, βρίσκεται στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς και συνδράμει, όποτε ζητηθεί, στο έργο της κατάσβεσης. 
Ο κ. Κυριακίδης ανέφερε μάλιστα ότι θα ενισχυθεί η βοήθεια αυτή σε τεχνικά μέσα και ανθρώπινους πόρους καθώς προγραμματίζεται η προμήθεια πολυμηχανήματος, επιδοτούμενου για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και η πρόσληψη φυλακτικού προσωπικού με τετράμηνη σύμβαση εργασίας, με ενέργειες του Δήμου, στα πυροφυλάκια του Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, του Ελληνικού και του Μονολιθίου.
Εκτενής συζήτηση έγινε και για το πλαίσιο εφαρμογής του νέου κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων που βρίσκονται εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων καθώς εντοπίζονται αρκετές προβληματικές όψεις ως προς την πυκνή διασπορά οικοπέδων και κτηρίων που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις, τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών να έχουν επικυρωμένη από τεχνικό επιστήμονα αξιολόγηση της επικινδυνότητας των κτηρίων τους μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες που λήγουν στις 31 Μαρτίου του τρέχοντος έτους και ταυτόχρονα μέχρι τις 30 Απριλίου να καταθέσουν δήλωση εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας και τέλος ως προς την εποπτεία του ελέγχου συμμόρφωσης των ιδιοκτητών στις απαιτήσεις της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ 55904/19-5-2023) από τριμελή επιτροπή του Δήμου.     
Στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας τον κ. Στεργιούλα συνόδευαν ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κιλκίς Νίκος Παλαμούτης ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς Ιωάννης Πολιτίδης ο υπασπιστής του Διοικητή Θωμάς Δάσιος και ο πυροσβέστης Δημήτρης Ζαγναφέρης.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.