Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένοχος για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα 52χρονος από τη Σκύδρα για τον θάνατο φίλου του



Απαλλάχθηκε 
από την κατηγορία του κακουργήματος που αφορούσε σε "θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη", αλλά καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση για πλημμέλημα με την μετατροπή της κατηγορίας σε "επικίνδυνη σωματική βλάβη" και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.
Ο λόγος για 52χρονο από τη Σκύδρα σε υπόθεση που είχε σχέση με διαπληκτισμό δύο ατόμων σε μπαρ έξω από τη Δάφνη του δήμου Σκύδρας, τον Ιούνιο του 2020 και τον θάνατο του ενός μετά από αρκετές ημέρες και η οποία εκδικάστηκε χθες Πέμπτη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών
Υπενθυμίζουμε ότι η δίκη είχε ξεκινήσει παλιότερα και ο εισαγγελέας τότε είχε ζητήσει να κληθούν στην δίκη και να καταθέσουν ο πραγματογνώμονας που όρισε η εισαγγελία για την υπόθεση αλλά και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια του θανάτου του -52χρονου τότε- από την Σκύδρα. Να σημειωθεί ότι οι δύο εκθέσεις ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες ως προς το πόρισμά τους για τα αίτια του θανάτου του.

Το ιστορικό
Οι δύο φίλοι, τότε 52 και 48 χρόνων, αμφότεροι από την Σκύδρα, τον Ιούνιο του 2020 επισκέφθηκαν ως πελάτες μπαρ έξω από την Δάφνη και διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια και να ξεσπάσει καυγάς. Μετά από ενάμισι μήνα ο 52χρονος έπεσε σε κώμα και το Νοέμβριο κατέληξε. Οι συγγενείς του απέδωσαν τον θάνατό του στον καυγά που είχε ξεσπάσει τότε μεταξύ τους και κατέθεσαν μήνυση κατά του 48χρονου για "θανατηφόρα σκοπούμενη βλάβη", η οποία όμως όπως αναφέραμε, μετατράπηκε σε "επικίνδυνη σωματική βλάβη". 
Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Αντώνης Ξυλουργίδης, ο οποίος άσκησε έφεση κατά της απόφασης, δήλωσε τα εξής: "Από την αρχή ζητήσαμε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ανάδειξης της αλήθειας. Να υπάρξει ασφάλεια δικαίου ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη, όπως και έγινε".



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.