Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προσλήψεις ανέργων: Επιχορηγήσεις ως 817 ευρώ τον μήνα σε επιχειρήσεις (ωφελούμενοι)Μηνιαία επιχορήγηση για τους μισθούς υπαλλήλων που θα προσλάβουν μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν χιλιάδες επιχειρήσεις.

Το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος καλύπτεται μέχρι του ποσού των 817,60 ευρώ για την πρόσληψη ανέργων εγγεγραμμένοι στο μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., ηλικίας 18-66 ετών, μέσω ειδικού προγράμματος της Υπηρεσίας που αυτή την στιγμή είναι ενεργό.

Προϋπόθεση για μια επιχείρηση ώστε να αξιοποιήσει το πρόγραμμα, είναι να δραστηριοποιείται στον τομέα της πράσινης οικονομίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 5.000 νέων, κυρίως «πράσινων» θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της πράσινης οικονομίας, με την πρόσληψη ανέργων, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανέργων της Δ.ΥΠ.Α.,  ηλικίας 18-66 ετών, με έμφαση στις γυναίκες.

Δικαιούχοι, είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της πράσινης οικονομίας.

Εάν επιλέξει η επιχείρηση το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης de minimis, η επιχορήγηση ανέρχεται σε ποσοστό του 80%  του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με ανώτερο όριο τα 817,60 € μηνιαία για την πρόσληψη άνεργων γυναικών, και 70% με ανώτατο όριο τα 715,40 € μηνιαία για την πρόσληψη λοιπών ανέργων.

Εάν η επιχείρηση επιλέξει το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης του Γενικού Απαλλακτικού Κανονισμού (ΓΑΚ), η επιχορήγηση ανέρχεται σε ποσοστό του 50%  του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με ανώτερο όριο τα 750 ευρώ μηνιαία για πρόσληψη άνεργων σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση και με ανώτερο όριο τα 800 ευρώ μηνιαία για προσλήψεις άνεργων γυναικών σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση. Η επιχορήγηση περιλαμβάνει τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και του Επιδόματος Αδείας.

Πηγή: aftodiolikisi.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.