Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ν. Θωμαΐδης (καθηγητής αναλυτικής χημείας): Η τιμή της κοκαΐνης πυροδοτεί αύξηση χρηστών– Το 8% του πληθυσμού της Ευρώπης κάνει χρήση κάνναβηςΗ αύξηση των χρηστών κοκαΐνης, επιβεβαιώνεται από πανευρωπαϊκή έρευνα σε 49 από τις 72 πόλεις που ελέγχθηκαν και παράλληλα 23 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή περίπου το 8% του πληθυσμού της Ευρώπης κάνουν χρήση κάνναβης. 
Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας, Νίκος Θωμαΐδης επισημαίνει ότι είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο διαρκώς αυξητικό. «Έχει αυξηθεί η ποσότητα και η πρόσβαση και γι’ αυτό το λόγο έχει πέσει η τιμή πανευρωπαϊκά. Είναι η βασική αιτία που έχει πρόσβαση περισσότερος κόσμος, χωρίς να διαπιστώνεται αλλαγή στην ποιότητα», εξήγησε ο καθηγητής, μιλώντας στο ΕΡΤnews και την εκπομπή «Συνδέσεις».
Στην Ελλάδα το γράφημα που αναφέρεται σε 1000 δείγματα την ημέρα, δείχνει ότι από το 2016 η χρήση διαρκώς αυξάνεται από κάτω από 50 στα 150 μιλιγκράμ εβδομαδιαία. Ο Νίκος Θωμαΐδης υπενθυμίζει ότι η αύξηση της κοκαΐνης εμφανίστηκε πολύ έντονα μέσα στην πανδημία το 2020 ενώ η ανάλυση των λυμάτων από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Παρακολούθηση των Ναρκωτικών φαίνεται ότι και στην Αθήνα η κατανάλωση είναι λίγο μεγαλύτερη κάθε χρόνο, δηλαδή «δεν σταματάει η αύξηση».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.