Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ν. Θωμαΐδης (καθηγητής αναλυτικής χημείας): Η τιμή της κοκαΐνης πυροδοτεί αύξηση χρηστών– Το 8% του πληθυσμού της Ευρώπης κάνει χρήση κάνναβης



Η αύξηση των χρηστών κοκαΐνης, επιβεβαιώνεται από πανευρωπαϊκή έρευνα σε 49 από τις 72 πόλεις που ελέγχθηκαν και παράλληλα 23 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή περίπου το 8% του πληθυσμού της Ευρώπης κάνουν χρήση κάνναβης. 
Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας, Νίκος Θωμαΐδης επισημαίνει ότι είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο διαρκώς αυξητικό. «Έχει αυξηθεί η ποσότητα και η πρόσβαση και γι’ αυτό το λόγο έχει πέσει η τιμή πανευρωπαϊκά. Είναι η βασική αιτία που έχει πρόσβαση περισσότερος κόσμος, χωρίς να διαπιστώνεται αλλαγή στην ποιότητα», εξήγησε ο καθηγητής, μιλώντας στο ΕΡΤnews και την εκπομπή «Συνδέσεις».
Στην Ελλάδα το γράφημα που αναφέρεται σε 1000 δείγματα την ημέρα, δείχνει ότι από το 2016 η χρήση διαρκώς αυξάνεται από κάτω από 50 στα 150 μιλιγκράμ εβδομαδιαία. Ο Νίκος Θωμαΐδης υπενθυμίζει ότι η αύξηση της κοκαΐνης εμφανίστηκε πολύ έντονα μέσα στην πανδημία το 2020 ενώ η ανάλυση των λυμάτων από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Παρακολούθηση των Ναρκωτικών φαίνεται ότι και στην Αθήνα η κατανάλωση είναι λίγο μεγαλύτερη κάθε χρόνο, δηλαδή «δεν σταματάει η αύξηση».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.