Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στα Γιαννιτσά κλιμάκιο της ΓΣΕΕ την Πέμπτη - Συναντήσεις με Δήμαρχο Πέλλας και φορείς



Η Διοίκηση του Εργατ/ικού Κέντρο ΠΕ Πέλλας σε συνεδρίασή της, ομόφωνα, αποφάσισε την συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία στις 17 Απριλίου 2024, που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών  Ελλάδος 
Το κύμα ακρίβειας σαρώνει όλα τα εισοδήματα και εξανεμίζει την αγοραστική δύναμη εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια νέα περίοδο κρίσης αξιοπρεπούς διαβίωσης. Τα καθημερινά βιώματα των νοικοκυριών από τα super market και τις λαϊκές αγορές είναι αδιάψευστος μάρτυρας της συρρίκνωσης του βιοτικού μας επιπέδου και του ράλι των τιμών.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ΑΥΞΗΣΕΙΣ σε
• ΄Ελαια και λίπη 87,4%, 
• Λαχανικά 35,2%, 
• Γαλακτοκομικά και αυγά 33,8%, 
• Κρέατα 31,2% 
• Ψωμί και δημητριακά 25,3% 
• Ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και άλλα καύσιμα 39,1% 
• Ενοίκια 8,3% ΄
• Άλλα αγαθά και υπηρεσίες που σχετίζονται με την επισκευή και συντήρηση κατοικίας 7,9%.
Την ίδια στιγμή ο πραγματικός μέσος μισθός σημείωσε μείωση το 2022 της τάξης του 8,7% έναντι του 2021, ενώ παρά τις ονομαστικές αυξήσεις των δύο τελευταίων ετών η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού τον Οκτώβριο του 2023 ανήλθε στο ίδιο επίπεδο με την αγοραστική δύναμη του πραγματικού κατώτατου μισθού του 2015. Για την αντιμετώπιση της κρίσης διαβίωσης που βιώνει η πλειονότητα των εργαζόμενων νοικοκυριών η ΓΣΕΕ, τα συνδικάτα προτείνουν να επαναπροσδιοριστεί αμέσως το μείγμα των μέτρων δημοσιονομικής, εισοδηματικής και κοινωνικής πολιτικής που θα μπορούσαν να ανακόψουν το κύμα της ακρίβειας και να προστατέψουν την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.

Στα Γιαννιτσά
Στο πλαίσιο των δράσεων για τον συντονισμό και την ενημέρωση όλων των εργαζομένων τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει δράσης σε όλη την χώρα. Στα Γιαννιτσά, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 από το πρωί θα είναι κλιμάκιο της ΓΣΕΕ στην πόλη οπού θα επισκεφτεί, μαζί με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, χώρους εξεργασίας για να μιλήσει με εργαζόμενους, θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πέλλας και τοπικούς συνδικαλιστικούς φορείς στις 12.30 και στις 14.00 και το απόγευμα στις 18.00 θα δοθεί συνέντευξη τύπου και συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων των σωματείων– μελών του εργατικού  κέντρου στην αίθουσα του εργατικού κέντρου, στα Γιαννιτσά. 

Από την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Ξύπνησε η ΓΣΕΕ; Πέντε χρόνια που κυβερνάει ο Κούλης άφαντη! Η ληστεία του εισοδήματος μας συνεχίζεται και αυτοί στη κοσμάρα τους. Συνεννοημένοι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσκασε το βαρύ πυροβολικό.
    Ετοιμαστείτε για απεργίες διαρκείας και αποχή από την κατανάλωση.
    Ούρτ από δώ ρε ξεπουλημένα λαμόγια.
    Σας έχουμε πάρει χαμπάρι. Η μόνη δύναμη μας είναι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ.
    Χορτάσαμε από ξεπουλημένους ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.