Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Να παραμείνουν ως έχουν οι σχολικές επιτροπές ζητάει η ΠΕΔ Κεντρικής ΜακεδονίαςΝα παραμείνουν ως έχουν και να μην καταργηθούν οι σχολικές επιτροπές ζητάει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), όπως αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης επισήμανε ότι «είναι πιο ευέλικτη η διαδικασία των σχολικών επιτροπών, οι οποίες επιτελούν σημαντικό έργο», και έκανε λόγο για ταλαιπωρία των δήμων που έχουν λιγότερες από εκατό σχολικές μονάδες και προβλέπεται γι’ αυτούς η κατάργηση των σχολικών επιτροπών. Για τον λόγο αυτό υπογράμμισε την ανάγκη «να υπάρχει η δυνατότητα ελαστικής ερμηνείας για όσους βρίσκονται στο κατώφλι των εκατό σχολικών μονάδων».
Εξάλλου, κατά τη συνεδρίαση, οι δήμαρχοι Χαλκηδόνας Σταύρος Αναγνωστόπουλος και Θερμαϊκού Θεόδωρος Τζέκος έκαναν λόγο για απεντάξεις έργων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και υπογράμμισαν την ανάγκη να υπάρξει παράταση προθεσμιών δημοπράτησης των έργων αυτών. Ο κ. Καϊτεζίδης σημείωσε ότι «το θέμα αφορά κυρίως τους μικρότερους δήμους και τους δήμους που δεν έχουν συγκροτημένες τεχνικές υπηρεσίες» και πρόσθεσε πως ενώ υπήρξε η πρόβλεψη για την ενίσχυσή τους, τελικά πολύ λίγα πράγματα έγιναν και τα προγράμματα πήγαν πίσω. Κατόπιν αυτού η ΠΕΔ-ΚΜ αποφάσισε να ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο να δώσει παράταση κατά ένα χρόνο στην προθεσμία απένταξης των έργων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και εκείνων του Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου οι δήμοι να μπορέσουν να τα συμβασιοποιήσουν και να υλοποιήσουν.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων του οδικού δικτύου που βρίσκεται στην αρμοδιότητα των Περιφερειών, το Διοικητικό Συμβούλιο εμμένει στην απόφαση που έλαβε πριν από λίγο καιρό και τάσσεται κατά της μετατόπισης της ευθύνης αυτής στους δήμους. Ο κ. Καϊτεζίδης επισήμανε ότι «όταν οι δρόμοι είναι περιφερειακοί, η Περιφέρεια πρέπει να τους καθαρίζει», ανέφερε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας, ιδιαίτερα σε δρόμους όπου εκτελούνται έργα όπως το flyover ενώ σημείωσε: «στην έννοια του καθαρισμού μπορεί να μπει και ο αποχιονισμός και όλα τα άλλα θέματα, άρα όποιος έχει την αρμοδιότητα έχει και την ευθύνη». 
Τέλος, το Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ αποδέχτηκε αίτημα του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης σχετικά με τους συμβασιούχους ΑμΕΑ που είχαν προσληφθεί στις πρώην δημοτικές επιχειρήσεις. Όπως έγινε γνωστό, η ΠΕΔ-ΚΜ πρόκειται να διεκδικήσει ειδική ρύθμιση ώστε να  συνεχίσουν να εργάζονται στους δήμους.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 comments:

 1. Το βασικό είναι να αρχίσουν να εργάζονται κανονικά γιατί μέχρι τώρα λείπουν,απουσιάζουν συστηματικά και οργανωμένα.Τους περιμένουν οι Υπηρεσίες και ο κόσμος.Θα μας κάνουν την τιμή να εργαστούν?
  Το ελπίζει όλη η κοινωνία !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί προ πολλού.Το πόσο ακόμα θα κάνουν την "παλαβή" σχολιάζουν στις υπηρεσίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.