Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το Πρότυπο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης φιλοξενεί την καινοτόμα εκπαιδευτική δράση HUMAN LIBRARYΤη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό «διαβάσαμε» στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας το πρώτο μας ζωντανό βιβλίο, τον κ. Γιουβάννη Σταύρο, εκπαιδευτή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκπρόσωπο νεολαίας UNICEF Greece.

Τον δρόμο προς την αξιόλογη αυτή δράση άνοιξε η κ. Ιωάννα Κλιάρη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών προσφέροντάς μας το δικό τους πρόγραμμα της Ζωντανής Βιβλιοθήκης ώστε να λειτουργήσουμε ως ακτίνα του.

Υπό τον τίτλο της προώθησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον Σταύρο να ξεδιπλώνει την δική του ιστορία παράλληλα με την ιστορία του Φάρου του Κόσμου και να δίνει έμπνευση στο ακροατήριό του μέσα από την διήγηση των γεγονότων και των ανθρώπων που τον βοήθησαν μέσω της εκπαίδευσης να χαράξει μια αξιόλογη προσωπική πορεία μαζί με άλλα παιδιά της κοινότητας Ρομά ενάντια στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις.

Η δράση πλαισιώθηκε από έναν ευρύ διάλογο στον χώρο της βιβλιοθήκης, ο οποίος διευρύνθηκε βιωματικά μέσα από μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης και στις αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές της Α Λυκείου του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Κρύας Βρύσης, καθώς και μαθητές των δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της περιοχής μας. Με τον τρόπο αυτό επιδιώχθηκε η προώθηση της συμπεριληπτικής κουλτούρας, καθώς τόσο οι μαθητές, όσο και οι εκπαιδευτικοί ενεπλάκησαν σε μία διευρυμένη συζήτηση σχετικά με την κατάρριψη των στερεοτύπων και την προαγωγή της ισότιμης και δημοκρατικής εκπαίδευσης.

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή της ΔΔΕ Πέλλας κ. Μπαχαράκη Θωμά καθώς και τον αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Πέλλας κ. Μάγγο Θεμιστοκλή που μας τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και όλους όσους αποδέχθηκαν την Πρόσκλησή μας και παρακολούθησαν την δράση μας .

Η Δ/ντρια
Παπαδοπούλου Λεμονιά
M.Ed. ΠΕ86-Πληροφορικής
pkrv
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.