28.3.24

Γιαννιτσά: Συγκέντρωση ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία (φωτο)- Στην Δικαιοσύνη οι γιατροί


Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 12.30 το μεσημέρι, στην πύλη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών η συγκέντρωση ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, μετά από σχετικό κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας. 
Την πρωτοβουλία στήριξε με την παρουσία του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.
Βασικό σύνθημα της συγκέντρωσης: "Δωρεάν Υγεία για όλους τους πολίτες"!

Στη Δικαιοσύνη οι γιατροί

Στο μεταξύ στη Δικαιοσύνη, προσφεύγουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, εναντίον των διοικητών των νοσοκομείων, που θα εφαρμόσουν τα απογευματινά χειρουργεία.

Όπως δήλωσε στο Dnews, o Γενικός Γραμματέας της Ένωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου, η διαδικασία των απογευματινών χειρουργείων είναι παράνομη και πρόκειται να καταγγελθεί από τους γιατρούς νομικά, γιατί όπως αναφέρει: «Υπάρχουν δύο έκνομες ακρότητες. Πρώτα από όλα στοιχειοθετείται παραβίαση της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας, περί ανωτάτου ορίου ασφαλών ωρών εργασίας των γιατρών και ιδιαίτερα των αναισθησιολόγων, για τους οποίους υπάρχει ακόμα πιο αυστηρή νομοθεσία, που θεσπίστηκε για την ασφάλεια των ασθενών.

Και δεύτερον, ο κατάλογος των προγραμματισμένων απογευματινών επεμβάσεων, που είχε αφήσει να εννοηθεί ο υπουργός ότι ήταν λάθος, γιατί περιλάμβανε μεταμοσχεύσεις και χειρουργεία καρκινοπαθών, ουδέποτε διορθώθηκε», δηλώνει ο κ. Παπανικολάου και σημειώνει: «Με βάση επίσης την καταγγελία που έκανε το σωματείο εργαζομένων του Αττικού Νοσοκομείου, ότι στο εναρκτήριο σόου που έγινε στις 19 του μηνός, οι δύο ασθενείς ήταν εκτός λίστας και καρκινοπαθείς, φαίνεται ότι τελικά η λίστα, που μας έλεγε ο υπουργός ότι ήταν λάθος, τελικά ήταν λάθος εξ επίτηδες».






6 σχόλια:

  1. Φωτογραφίες που δείχνουν πως γίνεται και η πρωινή αναφορά και επιθεώρηση στο στρατό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα Νοσοκομεία της Εδεσσας και των Γιαννιτσών χρειάζονται μερικά καινούργια μηχανήματα ακόμα ,περισσότερους γιατρούς και περισσότερες νοσοκόμες.Αλλά και τα ωραρια να τηρούνται. Όταν είμαι δημόσιος υπάλληλος δεν είμαι και αγρότης...δεν κάνω και δεύτερη δουλειά.Είναι λειτουργημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το νοσοκομείο της Έδεσσας σύμφωνα ότι χρειάζεται πολλούς. Διευθυντή όμως μόνο ένα.Γιατι βοηθητικό προσωπικό Β νομίζει ότι είναι του πατέρα το τσιφλίκι .

      Διαγραφή
    2. Λειτούργημα είναι αλλά υπάρχουν κ οικογένειες να ζησουν από πίσω με τους μισθούς της πεινάς

      Διαγραφή
    3. Αφού είναι μισθοί πείνας ας φύγουν.Να εργαστούν άλλοι που δεν γκρινιαζουν.

      Διαγραφή
    4. Γιαυτό δεν πηγαίνουν οι γιατροί στο δημόσιο και αναγκάζεσαι τώρα εσύ να πληρώνεις τα απογευματινά. Ποσό μικρή οπτική έχει ο κόσμος..

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.