Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της ΑΣΠΕ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών


Στην χθεσινή Γενική Συνέλευση των Συλλόγων Πολυτέκνων - μελών της ΑΣΠΕ 
εγκρίθηκε το κάτωθι ψήφισμα, το οποίο θα αποσταλεί στην Κυβέρνηση, στους Βουλευτές και στα ΜΜΕ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα, 9 Μαρτίου 2024
Εμείς οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Πολυτέκνων – μελών της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος που αντιπροσωπεύουν τις 200.000 και πλέον πολύτεκνες οικογένειες της Ελλάδος, εκφράζοντας τις θέσεις και τις αγωνίες των μελών μας, για το μέλλον των παιδιών και της χώρας μας, καταθέτουμε το ακόλουθο ψήφισμα:
1. Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να παρέμβει στην έννοια και τη φύση της οικογένειας, θεσπίζοντας τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ένα ζήτημα αστικού δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ήταν, εν πολλοίς, ρυθμισμένο με την προϋπάρχουσα νομική βάση του συμφώνου συμβίωσης, ρυθμίστηκε με νόμο, ο οποίος θίγει, ουσιαστικά, την αρχέγονη μορφή της οικογένειας που αποτελεί το βασικό κύτταρο για τη διαιώνιση του ανθρώπινου είδους, μέσω του βιολογικού μοντέλου της συμβίωσης ανδρών και γυναικών. 
2. Διατυπώνουμε την έντονη απορία μας, γιατί, η πρώτη προτεραιότητα του νεοσύστατου Υπουργείου Οικογένειας (την αναγγελία του οποίου χαιρετήσαμε), αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όταν το δημογραφικό πρόβλημα αποτελεί, σήμερα, τον σημαντικότερο εθνικό κίνδυνο για τη Χώρα μας και τον Ελληνισμό. Είναι γνωστές οι δυσοίωνες προβλέψεις των στατιστικών μελετών που προβλέπουν τη συρρίκνωση των Ελλήνων σε κάτω από οκτώ εκατομμύρια μέχρι το 2050.
3. Διαδηλώνουμε στην Κυβέρνηση την απογοήτευσή μας, αφού, τα πάγια αιτήματα που εκφράζουν, εναγωνίως, οι πολύτεκνοι, παραμένουν, ακόμη, άλυτα, κατά παράβαση της συνταγματικής επιταγής για ιδιαίτερη μέριμνα της πολιτείας προς τις πολύτεκνες οικογένειες: ελεύθερες μετεγγραφές στα ΑΕΙ χωρίς εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια, 16% για τους πολυτέκνους σε όλες τις προσλήψεις του Υπ. Παιδείας, δίκαιες φοροαπαλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και στον φόρο εισοδήματος κ.λπ. Τα λίγα δειλά βήματα που εκδηλώθηκαν προς την κατεύθυνση αυτή, ακυρώθηκαν στην πράξη, από την επιβολή οικονομικών και άλλων περιορισμών που θέτουν σημαντικό των Ελλήνων πολυτέκνων εκτός των ρυθμίσεων αυτών – π.χ. ΚΟΤ Γ΄, μείωση φόρου κ.λπ.
4. Καλούμε την Κυβέρνηση να συνεργαστεί άμεσα με την ΑΣΠΕ, να σκύψει, ουσιαστικά, πάνω στο ζήτημα της αντιστροφής της δημογραφικής πορείας του τόπου και να αγκαλιάσει, έστω και τώρα, τις πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες, κόντρα στο ρεύμα της εποχής, αγωνίζονται να αναθρέψουν νέους Έλληνες σε μια Ελλάδα που γηράσκει και μειώνεται πολύ γρήγορα.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 comments:

 1. ρωτάτε με όλο το σεβασμό...πως καταφέρνετε και διαχειρίζεστε την οικογένεια σας ενω εμεις με λίγα παιδιά δεν μπορουμε? Τι μεθόδους χρησιμοποιείται? είναι σίγουρα παιδαγωγικοί ή αυτοσχεδιάζεται?
  Με όλο το σεβασμό...υπάρχουν διάφορα ερωτήματα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. τι σύστημα μεγαλώματος εφαρμόζουν οι πολύτεκνοι? το παιδί θέλει συνέχεια τους γονείς τους...γίνεται?
  Οι παλιοί δεν είχαν ιδεα απο παιδιά...μην κάνουμε τα ίδια λάθη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.