Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Erasmus+ KA122: Εκπαιδευτικοί και μαθητές στην Γαλλία (βίντεο)Ολοκλήρωση 2ης κινητικότητας μάθησης στο πλαίσιο εκπόνησης εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ KA122 από το 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών.

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ KA122, με τίτλο: «Η ευημερία των μαθητών ως παράγοντας, κριτήριο και δείκτης επιτυχίας του σχολείου», το 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών πραγματοποίησε κινητικότητα αποστολής 5 μαθητών, 5 μαθητριών και τριών εκπαιδευτικών στην πόλη Le Μans, της Γαλλίας, από 10 έως και 17 Μαρτίου 2024. Η συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές/τριες του Lycee Bellevue ακολούθησε πιστά τη συμφωνία μάθησης που υπογράφηκε μεταξύ των διευθυντών των συμβαλλόμενων σχολικών μονάδων πριν την έναρξη της κινητικότητας.

Ειδικότερα, οι μαθητές/τριες συμμετείχαν ενεργά σε βιωματικές δράσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις και καλλιτεχνικά εργαστήρια. Συμμετείχαν σε δραστηριότητες γνωριμίας και εξοικείωσης, σε συζητήσεις με μαθητικά συμβούλια, σε εργαστήρια δημιουργίας βίντεοκλιπ, φωτογραφικού πρότζεκτ, ραδιοφωνικής εκπομπής, σε υπαίθρια πολιτιστική δραστηριότητα, σε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Παρίσι, παρακολούθησαν μαθήματα και αξιολόγησαν το πρόγραμμα και ως φιλοξενούντες και ως φιλοξενούμενοι.

Μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν ήταν η παρατήρηση, η συνεργατική μάθηση, η μάθηση βάσει σχεδίου, η μάθηση με βάση το έργο, η μάθηση με βάση το παιχνίδι, η μάθηση με βάση τη διερεύνηση.

Η διάδραση με τους εταίρους εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, τη βελτίωση της αυτοπεποίθησης, την ανάπτυξη της αυτονομίας και την ενίσχυση των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, τη βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων και

της χρήσης της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας, την απόκτηση τεχνολογικών δεξιοτήτων, την αναγνώριση των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων, τη γνωριμία και σύγκριση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας (εκπαίδευση, σχολική δομή κ.λπ.).

Η συγκεκριμένη κινητικότητα μάθησης είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των στόχων του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+. Μέσα από τη διαπολιτισμική διάδραση, κατανόηση και συνεργασία μεταξύ σχολείων από διάφορες χώρες, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για τη βελτίωση της ζωής των μελών του σχολείου και την ολιστική ανάπτυξή τους.

Οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν άοκνα να εργάζονται προς την επίτευξη και εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος έχοντας παράλληλα την αμέριστη συμπαράσταση της διεύθυνσης του σχολείου.

Σύντομο βίντεο που δημιούργησαν μαθητές που συμμετείχαν στην κινητικότητα:
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.