Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΓΣΕΕ: Δυναμικό και αγωνιστικό «παρών» των εργαζομένων στην 24ωρη Γενική ΑπεργίαΔυναμικό και αγωνιστικό «παρών» έδωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι μετείχαν στην 24ωρη Γενική Απεργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

Με βασικό σύνθημα «θέλουμε πραγματικές αυξήσεις-θέλουμε πίσω τις Συλλογικές μας Συμβάσεις και τα θέλουμε τώρα», οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ομιλίες τους τόνισαν την αναγκαιότητα να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και να καταργηθούν οι μνημονιακές ρυθμίσεις που εμποδίζουν τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

«Μαζί με ανέργους και συνταξιούχους, οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα ένωσαν για ακόμα μία φορά τη φωνή διαμαρτυρίας τους ενάντια στην κρίση διαβίωσης, που βιώνει κάθε ελληνική οικογένεια» επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

Οι διαδηλωτές, μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών στην Πλατεία Κλαυθμώνος, πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή, όπου και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Η Συνομοσπονδία υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της έως ότου τα δίκαια αιτήματα του κόσμου που εκπροσωπεί γίνουν πράξη.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗ

Σήμερα είναι η μέρα της Γενικής Απεργίας την οποία την έχουμε δουλέψει εδώ και δύο μήνες, με κεντρικό στόχο και σύνθημα «θέλουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις θέλουμε τώρα».

Ζητούμε από την Κυβέρνηση να επιτρέψει να επέλθει η κανονικότητα στον ιδιωτικό τομέα, στην αγορά εργασίας. Κανονικότητα για μας είναι να καταργηθούν οι μνημονικές ρυθμίσεις που έχουν παγώσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το θεσμό δηλαδή των ΣΣΕ και επιτρέπουν στην Κυβέρνηση να προσδιορίσει μονομερώς τον κατώτατο μισθό. Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα.

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας προς αυτή την κατεύθυνση.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.