Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η εκπαιδευτική ρομποτική και τεχνολογία βρήκε την έδρα της στην Πέλλα! (βίντεο)Ξεκίνησε το 3ήμερο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας "Προωθώντας την καινοτομία" Α΄βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Πέλλας και στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, το οποίο και τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πέλλας, με συμμετοχής δεκάδων σχολείων τόσο δια ζώσης με την φυσική παρουσία των εργασιών τους όσο και διαδικτυακά με την συμμετοχή σχολείων απ΄ όλη την Ελλάδα. Είναι η 2η χρονιά που γίνεται υβριδικά η διοργάνωση στην Πέλλα και 4η συνολικά από την θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ, φέτος επεκτεινόμενο και στην Α΄΄βάθμια εκπαίδευση.
Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει:
• Παρουσιάσεις μαθητικών ομάδων δηλ. επίδειξη και παρουσίαση:
-έργων υλισμικού (hardware), π.χ. ρομποτικοί μηχανισμοί, συστήματα μικροελεγκτών με αισθητήρες, κατασκευές (π.χ. «έξυπνο σπίτι», «έξυπνη πόλη», κλπ),
-πειραμάτων με χρήση τεχνολογικού εξοπλισμού, π.χ. μικροελεγκτών, προϊόντων 3D-
σχεδίασης & εκτύπωσης, άλλων συσκευών κλπ,
-έργων ή πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν με χρήση ειδικού λογισμικού (π.χ.
TINKERCAD, phyphox κ.ά.).
• Παρουσιάσεις εκπαιδευτικών καινοτόμων δράσεων εκπαιδευτικής ρομποτικής (τεχνολογίας, γενικότερα), διδακτικών σεναρίων, καλών πρακτικών κλπ.
• Workshops/εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, STE(A)M και Καινοτομίας/Δημιουργίας και λειτουργίας κυκλωμάτων με μικροελεγκτές (Arduino κ.ά.), Δημιουργίας αντικειμένων 3D-σχεδίασης.
Στην έναρξη του Φεστιβάλ χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Πέλλας Ευστάθιος Φουντουκίδης εκφράζοντας την ικανοποίηση και την χαρά του που ένα ακόμα μεγάλο εκπαιδευτικό γεγονός διοργανώνεται στο Δήμο μας εξαίροντας τις μοναδικές ιδέες και δημιουργίες των σχολείων που συμμετέχουν στο φεστιβάλ με της κατασκευές τους, επισημαίνοντας την σπουδαιότητά της ένταξης της τεχνολογίας και της ρομποτικής στην σύγχρονη εκπαίδευση και κατ΄ επέκτασή στην καθημερινότητα της ζωή μας κυρίως των νέων γενεών που μέσα από τέτοια φεστιβάλ εξοικειώνονται στις νέες συνθήκες της ζωής μας  μέσα από την κατάκτηση των νέων τεχνολογιών. 
Την έναρξη του Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους, πέρα από τον Δήμαρχο Πέλλας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μάγγος, ο Πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης κ. Λιάβας, ο διευθυντής της Β΄΄βάθμιας εκπαίδευσης κ. Μπαχαράκης ο διευθυντής της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης κ. Ταυλαχίδης, ο Στρατηγός ε.α. ειδικός στην κυβερνοασφάλεια κ. Παπαπροδρόμου, καθηγητές και μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο φεστιβάλ και πολλοί γονείς.
Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Πέλλας

Δείτε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Πέλλας Ευστάθιου Φουντουκίδη:


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.