Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΔΔΕ Πέλλας: Με επιτυχία Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας Λυκείων


Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας 
Α ν α κ ο ι ν ώ ν ε τ α ι ό τ ι:

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας διοργάνωσε με επιτυχία Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας Λυκείων. Τον συντονισμό και την επιστημονική ευθύνη των Αγώνων την είχε ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Πέλλας κ. Ιωάννης Γκανάκας.

Οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας μεταξύ μαθητών των Γενικών Λυκείων πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 01-04-2024 στο 1ο Γενικό Λύκειο ΄Εδεσσας με τη συμμετοχή είκοσι (20) εκπαιδευτικών και εξήντα (60) μαθητών από τα παρακάτω Γενικά Λύκεια :

- 1Ο ΓΕΛ Έδεσσας
- 2Ο ΓΕΛ ΄Εδεσσας
- ΓΕΛ Κρύας Βρύσης
- 1Ο ΓΕΛ Γιαννιτσών
- 3Ο ΓΕΛ Γιαννιτσών
- ΓΕΛ Σκύδρας

Στην ανωτέρω διαδικασία διακρίθηκαν τα παρακάτω σχολεία:
• 1ο βραβείο: To ΓΕΛ Κρύας Βρύσης με την Α΄ομάδα
• 2ο βραβείο: Το 3Ο ΓΕΛ Γιαννιτσών με την Α΄ομάδα
• 3ο βραβείο: Το ΓΕΛ Σκύδρας με την Α΄ομάδα

Τα βραβεία επιδόθηκαν στους νικητές και στους συμμετέχοντες από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Θωμά Μπαχαράκη, τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Πέλλας κ. Δημήτριο Γερεμτζέ και τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων κ. Ιωάννη Γκανάκα.

Με τη συμμετοχή όλων των παραπάνω επιτεύχθηκε ο βασικός στόχος των Αγώνων Επιχειρηματολογίας που είναι η καλλιέργεια της σκέψης και η επαφή των μαθητών με θέματα που ενώ δεν διδάσκονται στα σχολεία σε ειδικό και συγκεκριμένο μάθημα, βρίσκονται διάχυτα σε όλο το εύρος της διδακτέας ύλης και είναι ευρύτερα γνωστά από τον Τύπο και τα Μ.Μ.Ε. Μέσω των Αγώνων οι μαθητές εξασκούνται να σκέφτονται λογικά, ώστε να είναι ικανοί να καθορίζουν με ακρίβεια τα κεντρικά σημεία των θεμάτων που τους δίνονται, να παρουσιάζουν τις απόψεις τους με πειστικά επιχειρήματα και να αντιμετωπίζουν με ετοιμότητα τις ερωτήσεις που τους τίθενται.

Άπαντες οι συμμετέχοντες δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για τους Αγώνες και την επιθυμία τους να διατηρηθεί ο θεσμός.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ιδιαίτερα τονίζεται η συμβολή του 1ου ΓΕΛ ΄Εδεσσας και της Διευθύντριας, κ. Βασιλικής Βυρώζη, για τη φιλοξενία της διοργάνωσης.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Ε. ΠΕΛΛΑΣ
ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.