Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η ψηφιακή εφαρμογή υποβολής δεδομένων διασυνοριακών πληρωμών (CESOP) για την καταπολέμηση της απάτης στον ΦΠΑ


Διαθέσιμη είναι πλέον η ψηφιακή εφαρμογή για την υποβολή δεδομένων διασυνοριακών πληρωμών CESOP (Central Electronic System of Payments Information) από τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών, κατόπιν ενσωμάτωσης σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας.

Ειδικότερα, οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών (όπως πιστωτικά ιδρύματα, ιδρύματα πληρωμών ή ηλεκτρονικού χρήματος και γραφεία ταχυδρομικών επιταγών) υποχρεούνται να υποβάλλουν δεδομένα που αφορούν τις από 1/1/2024 διασυνοριακές πληρωμές τους, στην νέα ψηφιακή εφαρμογή της ΑΑΔΕ. Τα δεδομένα παραλαμβάνονται και διαβιβάζονται ακολούθως στo κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών CESOP της ΕΕ, προκειμένου να είναι διαθέσιμα στις φορολογικές διοικήσεις των κρατών μελών κατά τη διενέργεια ελέγχων για την καταπολέμηση της απάτης στον ΦΠΑ.

Η υποβολή γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), στη διαδρομή Εφαρμογές > Φορολογικές Υπηρεσίες > ΦΠΑ > Υποβολή δεδομένων διασυνοριακών πληρωμών (CESOP).

Για τη διευκόλυνση των παρόχων υπηρεσιών πληρωμών, στην ίδια διαδρομή έχει αναρτηθεί το σχετικό θεσμικό πλαίσιο, o οδηγός για την υποβολή δεδομένων (CESOP - XSD Guide) και σχετικές οδηγίες.

Οι υπόχρεοι πρέπει μέχρι τις 30 Απριλίου 2024 να αποστείλουν τα δεδομένα διασυνοριακών πληρωμών για το α' τρίμηνο του 2024. Επισημαίνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή των δεδομένων είναι η έκδοση κωδικών πρόσβασης μέσω της ίδιας εφαρμογής.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Ο Χατζηδάκις τι απολογείται στα μικρομάγαζα που κλείνει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά με Τα τελευταία φορ. Μέτρα λες και δεν θέλουν να υπάρχει μαγαζί σε χωριό.Άντε σε μια μεγάλη πόλη οκ, αλλά κ. Καρασμάνη πχ σε ένα χωριό 800 κατοίκων τέλος επιτηδεύματος και φόρο 1200 ευρώ; Κριμα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.