Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ξεκινάει η υποβολή τους – Η μεγάλη αλλαγήΜετά την ανάρτηση των εκκαθαριστών του ΕΝΦΙΑ η ΑΑΔΕ, είναι έτοιμη να ανοίξει την πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, κάτι που αναμένεται να συμβεί από τις 15 Απριλίου και μετά και σίγουρα πριν το τέλος του μήνα.

Μάλιστα οι φετινές φορολογικές δηλώσεις θα είναι εντελώς διαφορετικές από τις προηγούμενες γιατί δεν θα είναι υποχρεωτικός ο λογιστής για χιλιάδες υπόχρεους. Και αυτό γιατί θα είναι προσυμπληρωμένες στο taxisnet.

Με τη διεύρυνση της ψηφιακής λειτουργικότητας, καθίσταται πλέον δυνατή η αυτόματη σύνθεση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και η απευθείας υποβολή της, επιτυγχάνοντας ταχύτερη βεβαίωση και είσπραξη φόρων και μείωση του βάρους συμμόρφωσης των υπόχρεων.

Πρακτικά, μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν άλλη πηγή εισοδήματος, δεν θα απαιτείται καν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις, αφού το εισόδημά τους θα είναι γνωστό στην ΑΑ∆Ε και ο προσδιορισμός της φορολογικής τους υποχρέωσης θα γίνεται αυτόματα.

Οι κωδικοί που θα είναι προσυμπληρωμένοι Οι κωδικοί του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης που θα είναι προσυμπληρωμένοι φέτος είναι: Ποσά μισθών ή συντάξεων. Στον πίνακα 4Α θα είναι προσυμπληρωμένοι οι κωδικοί 301 – 302, 321 – 322 Μείωση τεκμηρίων.

Στον πίνακα 2, ο κωδικός 013 – 014 θα είναι προσυμπληρωμένος για όλους τους φορολογούμενους που είναι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών και έχουν έκπτωση 30% στα τεκμήρια. Φόροι που έχουν παρακρατηθεί από τους μισθούς και τις συντάξεις. Θα είναι συμπληρωμένοι οι κωδικοί 315 – 316. Τόκοι τραπεζικών καταθέσεων Φόροι από τόκους

Στοιχεία για τις κατοικίες Στοιχεία για αυτοκίνητα Δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων Αποπληρωμή δανείων – καρτών Δαπάνες αγορών με ηλεκτρονικό χρήμα Εξαρτώμενα τέκνα Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων λήγει την 30ή Ιουνίου 2024 και ο φόρος που θα προκύψει με την εκκαθάριση καταβάλλεται είτε εφάπαξ είτε σε οκτώ ίσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη έως το τέλος Ιουλίου.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. To Μαιο πιστευω θα αρχίσουν.Βασικά..κυνηγάνε μαγαζάκια της επαρχίας γιατί θέλουν μόνο πολυεθνικές.Αλυσίδες μόνο θέλουν να μείνουν...σε τρόφιμα...ρουχα ,αρώματα, παπούτσια κλπ.Οι βουλευτές μας τα έχουν πει στο Χατζηδάκη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.