Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Μαρία Παπαδοπούλου για το Ειρηνοδικείο Σκύδρας


Να ζητάς σήμερα την μη κατάργηση του Ειρηνοδικείου Σκύδρας σημαίνει ότι δεν έχεις διαβάσει καν το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας , χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης». Κι αυτό γιατί με το εν λόγω νομοσχέδιο καταργούνται τα Ειρηνοδικεία σε όλη την χώρα και όπως είναι προφανές δεν μπορεί να υπάρχει προνομιακή μεταχείριση για κανέναν. Αντί λοιπόν να καταθέτουμε προτάσεις για την εσωτερική κατανάλωση και για να επιδείξουμε ότι κάτι κάνουμε, αντί να διεκδικούμε έστω και εικονικά την διατήρηση των λίγων κεκτημένων είναι η μεγάλη μας ευκαιρία αυτή η πόλη , αυτή η κοινωνία να διεκδικήσει αυτό που δικαιούται βάσει της προσφοράς της σε αυτόν τον τόπο. Την αναβάθμιση του θεσμού της δικαιοσύνης που θα ισοσταθμίσει εν μέρει τα απανωτά χτυπήματα που έχει δεχτεί αυτή η πόλη με την υποβάθμιση ή και την κατάργηση σημαντικών υποδομών τα τελευταία χρόνια όπως ο εμπορευματικός σταθμός Σκύδρας, το κλείσιμο του καταστήματος του ΙΚΑ , της ΔΟΥ Σκύδρας , όλων των τραπεζικών καταστημάτων.

Το αίτημα λοιπόν για την διατήρηση του Ειρηνοδικείου της Σκύδρας είναι έξω από την ουσία και την φιλοσοφία του νομοσχεδίου που κατατέθηκε προς διαβούλευση και ως εκ τούτου είναι ουτοπικό να εμμένει κάποιος στην διατήρηση του.

Εμείς ως «Αλλαγή Σκυτάλης» καταθέσουμε την δική μας πρόταση που σέβεται την φιλοσοφία του νομοσχεδίου και είναι απόλυτα συμβατή με την ουσία του. Αυτή δεν είναι άλλη από την δημιουργία περιφερειακού Πρωτοδικείου του κεντρικού της Έδεσσας στη Σκύδρα , που θα εδρεύει στο σημερινό ιδιόκτητο κτίριο του Ειρηνοδικείου Σκύδρας. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε την αναβάθμιση του σημερινού Ειρηνοδικείου Σκύδρας διότι διευρύνουμε τον όγκο των υποθέσεων που θα εξετάζονται και θα εκδικάζονται προσθέτοντας και υποθέσεις που μέχρι σήμερα εκδικάζονται στο Πρωτοδικείο της Έδεσσας. Αυτό θα γίνεται σε έναν χώρο απολύτως αξιοπρεπή και ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσει το Πρωτοδικείο της Έδεσσας που στεγάζεται σε ένα χώρο κατά κοινή ομολογία μη λειτουργικό και προσβλητικό για τον θεσμό , από τις υποθέσεις της Σκύδρας. Είναι ξεκάθαρο το κτίριο της Έδεσσας οριακά εξυπηρετεί τις υποθέσεις σήμερα, ας φανταστούμε λοιπόν τι θα συμβεί αν του χρεωθούν και οι υποθέσεις του καταργούμενου Ειρηνοδικείου Σκύδρας.

Σε αυτή την μοναδική ρεαλιστική και απόλυτη λειτουργική πρόταση καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς και κάθε κάτοικο αυτού του δήμου να συνταχθεί δυναμικά για να επιτύχουμε μετά από πολύ καιρό μια νίκη απέναντι σε ένα κατεστημένο που τις τελευταίες δεκαετίες έχει βαλθεί να εξαφανίσει την πόλη μας από τον αυτοδιοικητικό χάρτη και όχι μόνο. Καλούμε την συμπολίτευση του Δήμου Σκύδρας αντί να επιδίδεται στις γνωστές μεταθανάτιες ανακοινώσεις να αναλάβει δυναμικές πρωτοβουλίες για την ανατροπή των σχεδιασμών που μόνο σκοπό έχουν να αδικήσουν το δυναμικότερο κομμάτι αυτού του Νομού.

Για την «Αλλαγή Σκυτάλης»
Η επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Σκύδρας
Παπαδοπούλου Γ Μαρία
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.