Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Όλα στραβά και ανάποδα»: Αβίαστο γέλιο στην παράσταση του ΚΑΣΥΘΕ στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών (βίντεο)



Όταν οι ηθοποιοί διακωμωδούν τόσο πετυχημένα τον ίδιο τους τον εαυτό, το αποτέλεσμα είναι ένα: Άφθονο γέλιο !

Του Δημήτρη Μπουλουσάκη

Τελικά όχι. Δεν ήταν… «Όλα στραβά και ανάποδα»! Δεν ήταν όλα αλλοπρόσαλλα στην χθεσινή παράσταση του (ομότιτλου) έργου από τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Θεατρικές Πινελιές (ΚΑ.ΣΥ.Θ.Ε.), στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών. Το αντίθετο μάλιστα. Ήταν όλα «κανονικά», όλα λειτούργησαν σωστά και στην τελική όλα ήταν καλά, όπως θα έπρεπε να πάνε για να ικανοποιήσουν κάποιον που περιμένει να απολαύσει μια κωμωδία μέσα από την «μαγεία» του ερασιτεχνικού θεάτρου.

Ο συγκεκριμένος θεατρικός σύλλογος είναι η αλήθεια ότι έχει δώσει ιδιαίτερα θετικό «δείγμα γραφής» στις μέχρι τώρα δουλειές του, έχοντας στο σκηνοθετικό "τιμόνι" του τον Γιάννη Κετίκογλου και την Βιβή Παπαδοπούλου. Το σερί των επιτυχημένων θεατρικών παραστάσεων συνεχίστηκε και αυτή τη φορά!

Η Βιβή Παπαδοπούλου που έκανε την διασκευή του έργου «Ποιος σκότωσε το William» της Λίλιαν Δημητρακοπούλου, αλλά και την σκηνοθεσία, παρουσίασε μια πολύ «ζωντανή» και φρέσκια παράσταση, γεμάτη ξεκαρδιστικές εκπλήξεις, με γοργούς ρυθμούς, προσφέροντας πολύ γέλιο -τόσο αναγκαίο στη σημερινή συνθήκη-  στο κοινό.

Σε ότι αφορά στην πλοκή του έργου: Ένα ερασιτεχνικός θίασος αναλαμβάνει να ανεβάσει στη σκηνή Γουίλλιαμ Σαίξπηρ και δη το γνωστό του έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Και μάλιστα  αναλαμβάνει να το κάνει με υψηλές φιλοδοξίες. Όμως, λίγο πριν την παράσταση κανείς δεν είναι έτοιμος, τίποτα δεν βρίσκεται στη θέση του και τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά καθώς τα μέλη του θιάσου δεν καταφέρνουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων του βικτωριανού δράματος αλλά και των απαιτήσεων του κωμικοτραγικού σκηνοθέτη, ο οποίος μετά από απανωτούς νευρικούς κλονισμούς το ρίχνει στο ποτό και μετατρέπεται σε ...Ορέστη Μακρή! Μια μοναδική και άκρως κωμική Ιουλιέτα, ένας ψηλός, ξεχασιάρης και αργόστροφος Ρωμαίος, μια καμαριέρα στην κοσμάρα της, μια μητέρα Καπουλέτου-πλασιέ ερωτικών ειδών, ένας ταλαίπωρος που ερμηνεύει όλους σχεδόν τους αντρικούς ρόλους, ένας γόης της συμφοράς κι ένας τεχνικός σκηνής ελαφρώς πειραγμένος, αποτελούν τον αλλοπρόσαλλο θίασο που παρά τις αντιξοότητες και τις εσωτερικές συγκρούσεις αγωνίζεται σθεναρά για να ολοκληρωθεί το... διπλό δράμα, αυτό που παίζεται όπως-όπως στη σκηνή κι εκείνο το άλλο που διαδραματίζεται στα παρασκήνια. Πολύ έξυπνη -και σκηνικά - η σκηνοθετική εναλλαγή από τα παρασκήνια στη σκηνή, όπως βέβαια και η ευρηματική μουσική επένδυση της παράστασης με... "δηλητήριο" από τον Βασίλη Καρρά μέχρι τον... Alice Cooper.

Η παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών έχει πολύ καλές και «δεμένες» ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς, που προσφέρουν άφθονες σκηνές γέλιου αυτοσχεδιασμούς και έξυπνες, ευρηματικές ανατροπές, χωρίς να έχουν να ζηλέψουν απολύτως τίποτα από επαγγελματίες συναδέλφους τους. 

Ξεκαρδιστικές καταστάσεις μιας εξαιρετικά δύσκολης "παράστασης… μέσα στην παράσταση", όπως είπε στο τέλος της η σκηνοθέτις που έπαιζε και την υπηρέτρια ! 

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα έργο - ύμνο στο ερασιτεχνικό θέατρο, μιας και οι ηθοποιοί διακωμωδούν συνεχώς... τον ίδιο τους τον εαυτό!

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να παρακολουθήσετε αυτή τη… διπλή παράσταση, καθώς θα παρουσιάζεται στον ίδιο χώρο (Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών) σήμερα Κυριακή 7 και αύριο Δευτέρα 8 Απριλίου, στις 8.30 μ.μ. Θα την απολαύσετε.

Πρόκειται για δύο ώρες αβίαστου γέλιου!!!

theg
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.