Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη και την «εξοικονόμηση πόρων»Η κυβέρνηση μέσω της αναμόρφωσης του δικαστικού χάρτη προωθεί την κατάργηση δεκάδων δικαστικών υπηρεσιών σ’ όλη τη χώρα. Στην ΠΕ Πέλλας καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Έδεσσας, Γιαννιτσών, Αριδαίας και Σκύδρας 
Η αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού που καθιστά την πρόσβαση του λαού στη δικαιοσύνη δυσκολότερη και ακριβότερη. 
Το κριτήριο σύμφωνα με το οποίο σχεδιάζεται η αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη είναι η «εξοικονόμηση πόρων», τείνοντας σε μια λογική επιχειρηματικής λειτουργίας κάτω απ’ την ομπρέλα της «επιτάχυνσης» της δικαιοσύνης, όπου τα πάντα υποτάσσονται στο οικονομικό κέρδος. 
Ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί «ορόσημο» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και εντάσσεται στο κυβερνητικό Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, που περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στο «ελληνικό δικαστικό σύστημα», οι οποίες «θα ξεκλειδώσουν τις επενδύσεις και θα βελτιώσουν τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» (Βλ. Εθνικό Σχέδιο Ανακάμψης, σελ. 376).
Το κυβερνητικό σχέδιο, αν προχωρήσει, θα ορθώσει νέα εμπόδια στην πρόσβαση των πολιτών στη δικαιοσύνη, θα στερήσει από τους κατοίκους πολλών πόλεων της χώρας την άμεση πρόσβαση στα δικαστικά καταστήματα, θα εξαναγκάσει πολίτες, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα. 
Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας απαιτεί να μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο και να ενισχυθούν οι δικαστικές υπηρεσίες με προσωπικό, κτηριακές και υλικοτεχνικές υποδομές. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               
Αποστολίδης Χαράλαμπος                                                                    
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χαμαλίδης Ιωάννης

                         Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 comments:

 1. ρε φερέφωνα του κκε και εκεί έχετε άποψη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχετε ξεφύγει.. Περιμένουμε και την γνώμη σας για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Θυμιζετε φοιτητικές συνελεύσεις που κατεληγαν στην αποδοκιμασία του ΝΑΤΟ και ζητούσαν κατάργηση του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν θα ξεχάσω τα ωραία χρόνια που σε κάθε αίτημα
  τους στο τέλος ζητούσαν λευτεριά στην Νικαράγουα ,μια ζωή οι ίδιοι και οι ίδιοι σαν τους Ιεχωβάδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα πρότεινα την επανασυγκρότηση των Δικαστηρίων του ΕΑΜ στην θέση του υφιστάμενου Δικαστικού Εθνικού Συστήματος με διορισμό στις Προεδρικές έδρες μέλη του ΚΚΕ.
  Δεν ντρέπεστε ντεμέκ Νοσοκομειακοί Γιατροί να λέτε τέτοια πράγματα? Φαντασμένοι..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.