Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεσσαλονίκη: Αναστολή των εργασιών του Flyover με προσωρινή διαταγή του ΣτΕΤο Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε με προσωρινή του διαταγή την αναστολή των εργασιών για την κατασκευή του Flyover στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο του Συνδέσμου Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών, Αλέξανδρο Αδαμίδη η προσωρινή διαταγή της προέδρου του  Ε΄  Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαργαρίτας Γκορτολίδου εκδόθηκε ενόψει της συζήτησης στο ΣτΕ, στις 17 Απριλίου 2024, των δύο αιτήσεων ακύρωσης του έργου που έχουν καταθέσει ο Σύνδεσμος, ο Σύλλογος Προστασίας Σεϊχ Σου και ο Σύλλογος  Δρομέων Θεσσαλονίκης.

Με την προσωρινή διαταγή πρέπει να παύσουν από σήμερα όλες οι εργασίες που εκτελούνται στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης για την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου.

Στις αιτήσεις τους οι φορείς υπογραμμίζουν ότι από τα έργα θα επέλθει ανεπανόρθωτη  βλάβη  στο Σέιχ Σου λόγω των γεωτρήσεων στις όχθες του ρέματος Μαλακοπής, με επακόλουθο την καταστροφή του οικοσυστήματος και τη δημιουργία προϋποθέσεων πλημμυρών σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους κατοίκους στα Κωνσταντινουπολίτικα ανέφερε ότι η συγκεκριμένη απόφαση αφορά στην έλλειψη οριστικής κυκλοφοριακής μελέτης, η οποία αφορά την ελεύθερη κίνηση των οχημάτων εκτάκτου ανάγκης. «Ενημερωθήκαμε από το Συμβούλιο Επικρατείας, ότι εκδόθηκε προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών του flyover, ενόψει της συζήτησης των δύο αιτήσεων ακύρωσης στις 17/4, η μία που είχε καταθέσει ο σύλλογος του συνδέσμου κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, που εκπροσωπώ και η άλλη από το σύλλογο δρομέων υγείας που είχε κατατεθεί μαζί με το σύλλογο προστασίας του Σέιχ Σου. Θα πρέπει να σταματήσουν όλες οι πρόδρομες εργασίες που αφορούν το flyover, προκειμένου να δούμε μέχρι την έκδοση της απόφασης επί των αιτήσεων ακύρωσης, ποια θα είναι η εξέλιξη», όπως ανέφερε ο κ.Αλέξανδρος Αδαμίδης.

Οι πρόδρομες εργασίες του υπέργειου αυτοκινητοδρόμου βρίσκονται σε εξέλιξη και οι όποιες εκκρεμότητες και αναβολές επιδεινώνουν την πρόοδο του έργου και την ταλαιπωρία που υφίσταται η πόλη λένε οι ειδικοί.

«Το έργο είναι σε εξέλιξη, όλη η περιφερειακή οδός είναι ένα εργοτάξιο και οποιαδήποτε αναστολή εργασιών δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στο έργο, και κυκλοφοριακά και σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα», όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών και δικτύων ΠΚΜ, Πάρις Μπίλιας.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 comments:

 1. Καλά, πριν ξεκινήσουν τα έργα δεν έγινε η μελέτη για τα συν και πλην και τα προβλήματα στο δάσος κτλ; Δηλαδή ξεκίνησε ένα μεγάλο έργο χωρίς να ρωτήσουν άλλους; Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται.. μια ζωή τα ίδια σκ@τ@ 💩

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μακάρι. Το δάσος δε θα μπορέσει να επανέλθει και έχουμε ήδη γεμίσει αρκετή ασχήμια με τσιμέντα. Το καλοκαίρι τα στιμέντα βράζουν και το δάσος κρατάει δροδιά. Ειδικά τώρα που έχουν καεί τόσο μεγάλες εκτάσεις είναι σημαντικό να το κρατήσουμε. Το πρόβλημα με τη συγκοινωνία θα λυθεί μόνο αν βάλουν πιο τακτικά και συνεπή ΜΜΕ. Όλοι έχουμε πάει εξωτερικό τουλάχιστον μια φορά και έχουμε δει πόσο καλά το ΜΜΕ δουλεύουν εκεί. Εκεί που έμενα σε πόλη με τον πλυθησμό της Θεσσαλονίκης μπορείς να πας και στην παραμικρή γωνιά με ΜΜΕ σε κάτω από 1 ώρα σε ακτίνα 5χμ τουλάχιστον. Βρείτε μια πόλη στην Ευρώπη με 1εκ πληθυσμό που έχει τόσο χάλια μποτιλιαρίσματα όσο η σαλονίκη. Γιατί τόσες δεκαετίες δεν έχει γίνει κάτι; Ακόμα και η Βουλγαρία μας έχει περάσει για τα καλά σε αυτό το θέμα γιατί τόσο πίσω;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Από κάτι τέτοιους δεν έχει τελειώσει το μετρό

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.