Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δράσεις - Ευχαριστίες 1ου ΕΠΑΛ/ΕΚ Έδεσσας (φωτο)Όταν οι ειδικότητες του 1ου ΕΠΑΛ/ΕΚ ΈΔΕΣΣΑΣ, ενώνουν την διάθεση και το μεράκι τους για δημιουργία, οικολογική συνείδηση και επιθυμία να στηρίξουν και να βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη, προκύπτουν εξαιρετικές συνεργασίες. Ο Τομέας Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας με υπεύθυνες καθηγήτριες την κυρ. Λιόλιου Σ., Παντζαρτζή Ε., Κεχαγιά Α. και ο Τομέας Μηχανολογίας, με υπεύθυνους καθηγητές τον: κυρ. Τζοβανάκη Κ. και Χυδήρογλου Ν., καθώς και τους μαθητές της Γ΄ τάξης, Ειδικότητας Μηχανολογικών Κατασκευών: Παύλου Διογένης, Μπότος Γιώργος, Κουζούνης Δημήτρης, Παλτίδης Θεόδωρος και Νικολάου Παύλος, συμμετείχαν ενεργά προκειμένου να κατασκευαστεί ο δικός μας ¨Κάδος Καρδιά¨.
Στους ειδικούς ¨Κάδους ¨Καρδιά¨ανακυκλώνουμε τα πλαστικά καπάκια, τα οποία θα μπορέσουν να μετατραπούν σε νέα προϊόντα. Επιπλέον, από την συγκέντρωσή τους χρηματοδοτούνται διάφορες κοινωφελείς δράσεις, όπως η αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, η υποστήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων, η εκπαίδευση παιδιών και άλλα.
Μία τόσο μικρή κίνηση από μέρους μας, μπορεί να επιφέρει μεγάλο όφελος για το περιβάλλον και τον άνθρωπο..... ¨ας ενωθούμε όλοι λοιπόν για αυτόν τον σκοπό¨!


Το 1ο ΕΠΑΛ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΈΔΕΣΣΑΣ θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση και την ευγενική προσφορά της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας, στο αίτημα μας για εγκατάσταση στο σχολείο μας ενός ¨Κάδου για Μεταχειρισμένα Ρούχα & Υποδήματα¨. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούνται δεσμοί συνεργασίας και επικοινωνίας καθώς οι κοινές προσπάθειες μπορεί να έχουν άμεση επίδραση τόσο στην κοινότητα όσο και στο σχολείο.
Ευελπιστούμε ότι τέτοιου είδους συνεργασίες θα συνεχιστούν και στο μέλλον.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!
Στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του 1ου ΕΠΑΛ/ΕΚ ΈΔΕΣΣΑΣ και της επιθυμίας για ενημέρωση και προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας¨ και ¨Δευτερογενών Υλικών¨ στους μαθητές της σχολικής μονάδας και στην ευρύτερη κοινωνία, οι υπεύθυνες καθηγήτριες κυρ. Λιόλιου Σ. και Παντζαρτζή Ε., έκαναν ανοιχτό κάλεσμα για συγκέντρωση αγαθών. Στο κάλεσμα αυτό, οι μαθητές/τριες, οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες του Δήμου Έδεσσας ανταποκρίθηκαν θερμά και συνέβαλαν στην πρωτοβουλία αυτή. Συγκεκριμένα, η προσπάθεια αυτή είχε θέσει δύο στόχους. Ο πρώτος στόχος αφορούσε τους μαθητές/τριες της σχολικής μονάδας και την εξοικείωσή τους με την έννοια της προσφοράς, της ανταλλαγής, της οικολογικής συνείδησης και της εξοικονόμησης χρημάτων. Η πρόθεση ήταν να καταλάβουν πως, ένα αγαθό που μπορεί να μην έχει αξία για αυτούς, μπορεί να εκτιμηθεί και να πάρει παράταση ζωής από κάποιον συνάνθρωπό τους που θα ήθελε να το έχει¨. Το εγχείρημα αυτό, οι μαθητές/τριες το αγκάλιασαν και το υποστήριξαν και προς μεγάλη έκπληξη, αποδείχτηκε πως οι νέα γενιά είναι και εξοικειωμένη και ενημερωμένη, αλλά και δεκτική προς τέτοιου είδους κοινωνικές και περιβαλλοντικές αλλαγές. Ο δεύτερος στόχος που είχε τεθεί αφορούσε την συγκέντρωση υλικών αγαθών προκειμένου να ενισχυθούν και να βοηθηθούν ευάλωτες οικογένειες που έχουν πληγεί οικονομικά. Η προσπάθεια αυτή επιτεύχθηκε μέσα από την συνεργασία με το Τμήμα Ανακύκλωσης του Δήμου Έδεσσας και της παραχώρησης στην Σχολική μονάδα ενός ¨Κάδου Μεταχειρισμένων Ρούχων & Υποδημάτων¨ και σε συνεργασία με την Εκκλησία, όπου και διατέθηκε μέρος των συγκεντρωμένων αγαθών.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.