Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκδηλώσεις για την 202η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Πόλης Νάουσας



Με την λιτανεία, την πομπή μνήμης, το κήρυγμα για τους Ναουσαίους νεομάρτυρες καθώς και την ιστορική αναβίωση του Ολοκαυτώματος της Νάουσας, συνεχίστηκαν χθες Σάββατο 11 Μαΐου, οι εκδηλώσεις για την 202η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Πόλης της Νάουσας.

Στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στη µνήµη των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων, πάνδηµη λιτανεία της ιεράς εικόνας των Νεομαρτύρων και ποµπή µνήµης µε κατεύθυνση στο χώρο μαρτυρίου, όπου τελέστηκε αρτοκλασία και εκφωνήθηκε εόρτιο κήρυγμα. Συμμετείχε η Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας, πολιτιστικοί και λαογραφικοί σύλλογοι και φορείς της πόλης. Ακολούθησε στο Δηµοτικό Πάρκο η ιστορική αναβίωση του Ολοκαυτώματος της Νάουσας σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσικάρα, µε τη συμμετοχή πολιτιστικών φορέων της πόλης, µελών του Συλλόγου Ιστορίας και Αναπαράστασης Γιαννιτσών και πολιτών.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα με Όρθρο και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Επίσηµη Δοξολογία και Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο Θυσίας, ρίψη στεφάνου στον ποταµό της Αράπιτσας από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Αρχών και φορέων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση του Εθνικού Ύµνου. εκφώνηση του Πανηγυρικού της ηµέρας, παρουσίαση του ιστορικού χορού «Μακρυνίτσα» προς τιµήν της θυσίας των Ναουσαίων Ηρωίδων γυναικών. Θα ακολουθήσει παρέλαση πολιτιστικών, αθλητικών σωματείων και φορέων, σχολείων, τµηµάτων της αστυνομίας
και του στρατού στην οδό Μ. Αλεξάνδρου. Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί επετειακή µουσική συναυλία «Τραγούδι, λυγµός, παράπονο της λευτεριάς ο λόγος... ο Χαλασµός», στο Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» µε τη συµµετοχή οργανικών, φωνητικών και χορευτικών συνόλων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.