Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μέτωπο μέσω… bitcoin δημιουργούν Αργεντινή και Ελ Σαλβαδόρ – Δείχνουν τον «εναλλακτικό» δρόμο των νομισμάτωνΣε επαφές με τις ρυθμιστικές αρχές του Ελ Σαλαβαδόρ βρέθηκαν αξιωματούχοι της Αργεντινής, σχετικά με το σενάριο να υιοθετηθεί το Bitcoin στις καθημερινές συναλλαγές.
Μάλιστα, οι επαφές επιβεβαιώθηκαν από την Εθνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Αργεντινής (CNV) το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με επίσημη δήλωση του CNV και έκθεση της Criptonoticias, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων του Ελ Σαλβαδόρ την περασμένη εβδομάδα.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση πιθανών συμφωνιών συνεργασίας σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα.
Η επίσκεψη Αργεντινών αξιωματούχων στο Ελ Σαλβαδόρ είχε στόχο να κατανοήσουν πώς η κυβέρνηση ρυθμίζει το Bitcoin.
Η Criptonoticias περιέγραψε τα δύο έθνη ότι σφυρηλατούν μια «συμμαχία, με το Bitcoin στο 

Εμπλοκή και των προέδρων
Ο Πρόεδρος του CNV Roberto Silva και η Αντιπρόεδρος Patricia Boedo συμμετείχαν στις συνομιλίες με τον Juan Carlos Reyes, τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Ψηφιακών Πόρων του Ελ Σαλβαδόρ (CNAD).
Οι Αργεντινοί αξιωματούχοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να μάθουν περισσότερα για την εμπειρία του Ελ Σαλβαδόρ στην υιοθέτηση του Bitcoin ως νόμιμο χρήμα.
Ο Silva επαίνεσε το Ελ Σαλβαδόρ για τον εξέχοντα ρόλο του στη χρήση του Bitcoin και των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης, αναγνωρίζοντας την αξία της εμπειρίας τους για το CNV.
Τόνισε την επιθυμία να ενισχυθούν οι δεσμοί με το Ελ Σαλβαδόρ και να διερευνηθεί η δυνατότητα υπογραφής συμφωνιών συνεργασίας.
Ο Boedo είχε ήδη επισκεφθεί το Ελ Σαλβαδόρ τον Μάρτιο για προκαταρκτικές τεχνικές συναντήσεις.
Κατά τη διάρκεια αυτών των συζητήσεων, αναφέρθηκε επίσης σε βασικά στοιχεία της ρύθμισης του Bitcoin με τους ομολόγους της.
Ο Reyes τόνισε τη θέση της Αργεντινής ως πρωτοπόρου στον τομέα της τεχνολογίας και εξέφρασε την πρόθεση του CNV να συνεργαστεί αποτελεσματικά με τις βιομηχανίες Bitcoin και ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, θεσπίζοντας παράλληλα την κατάλληλη νομοθεσία.
Αυτή η εξέλιξη φέρνει κάποια επιβεβαίωση στις κοινότητες Bitcoin και κρυπτογράφησης στην Αργεντινή.
Παρά τη στάση του Προέδρου Javier Milei υπέρ του Bitcoin, η χώρα έχει υποκύψει στην πίεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) σχετικά με τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων.
Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει το ΔΝΤ και να εξασφαλίσει οικονομικά πακέτα, η Αργεντινή έχει εισαγάγει διάφορους κανονισμούς σχετικά με τις ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων.
Ωστόσο, η Criptonoticias παρατήρησε ότι η αυξανόμενη εγγύτητα μεταξύ της Αργεντινής και του Ελ Σαλβαδόρ ανοίγει την πιθανότητα εφαρμογής πιο φιλικών και σχετικά μη περιοριστικών κανονισμών στην Αργεντινή.

bankingnews.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.