Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: «Γιατί δεν προχωρούν οι αποσπάσεις αστυνομικών λόγω εκλογής τους ως αιρετοί στην Τ.Α»;Στη βάση των κείμενων διατάξεων (νόμος 4071/2012 και Προεδρικά Διατάγματα 211/2005  και 100/2003), από 1ης Ιανουαρίου 2024 που ξεκίνησε η θητεία της νέας τοπικής αυτοδιοίκησης, οι αστυνομικοί που έχουν εκλεγεί ως αιρετοί στην τοπική αυτοδιοίκηση (κατόπιν του σχετικού αιτήματος τους) θα έπρεπε να υπηρετούν στα διοικητικά όρια του δήμου στον οποίο έχουν εκλεγεί. Ωστόσο, κατά παράβαση των ανωτέρω διατάξεων και παρά τα σχετικά αιτήματα που έχουν γίνει, το Υπουργείο Εσωτερικών αγνοεί επιδεικτικά τα αιτήματα που έχουν γίνει για τις αποσπάσεις του εν λόγω αστυνομικού προσωπικού. Προς τούτο, η βουλευτής Πέλλας και Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη μαζί με 8 ακόμη βουλευτές κατέθεσαν Ερώτηση προς την Υπουργό Εσωτερικών με την οποία την ρωτούν:
1. Με δεδομένο ότι από 1ης  Ιανουαρίου 2024 ξεκίνησε η θητεία της νέας τοπικής αυτοδιοίκησης και εντωμεταξύ έχουν περάσει πάνω από 4 μήνες, γιατί το Υπουργείο δεν έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες απόσπασης αστυνομικών που έχουν εκλεγεί ως αιρετοί στην τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να υπηρετούν στα διοικητικά όρια του δήμου στον οποίο έχουν εκλεγεί και
2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει ώστε να ολοκληρωθούν το δυνατόν συντομότερο οι διαδικασίες απόσπασης αστυνομικών που έχουν εκλεγεί ως αιρετοί στην τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να υπηρετούν στα διοικητικά όρια του δήμου στον οποίο έχουν εκλεγεί.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
«ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ: την Υπουργό Εσωτερικών
ΘΕΜΑ: «Απόσπαση αστυνομικών για την άσκηση καθηκόντων λόγω εκλογής τους ως αιρετοί στην τοπική αυτοδιοίκηση»
Σύμφωνα με το Νόμο 4071/2012 (ΦΕΚ 85/Α) και τα ΠΔ 211/2005 (ΦΕΚ 254/Α) και 100/2003 (ΦΕΚ 94/Α), προβλέπεται η διαδικασία που αφορά μεταξύ άλλων στην απόσπαση αστυνομικού προσωπικού, για την άσκηση καθηκόντων λόγω εκλογής τους ως αιρετοί στην τοπική αυτοδιοίκηση για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία τους.
Το αστυνομικό προσωπικό καθ΄ όλη τη διάρκεια της εν λόγω απόσπασης λογίζεται ότι υπηρετεί στον τόπο συμφερόντων του και ο χρόνος αυτός δεν θεμελιώνει δικαίωμα αίτησης μετάθεσης. Σε περίπτωση που παύσει να υφίσταται ο λόγος για τον οποίο πραγματοποιήθηκε η απόσπαση, ο αποσπασμένος αστυνομικός οφείλει να το αναφέρει αμέσως στην Υπηρεσία του.
Στη βάση των παραπάνω διατάξεων, από 1 Ιανουαρίου 2024 που ξεκίνησε η θητεία της νέας τοπικής αυτοδιοίκησης οι αστυνομικοί που έχουν εκλεγεί ως αιρετοί στην τοπική αυτοδιοίκηση (κατόπιν του σχετικού αιτήματος τους) θα έπρεπε να υπηρετούν στα διοικητικά όρια του δήμου στον οποίο έχουν εκλεγεί. Ωστόσο, κατά παράβαση των ανωτέρω διατάξεων (νόμος 4071/2012 και ΠΔ 211/2005  και 100/2003) και παρά τα σχετικά αιτήματα που έχουν γίνει, το Υπουργείο Εσωτερικών αγνοεί επιδεικτικά αιτήματα που έχουν γίνει για τις αποσπάσεις του εν λόγω αστυνομικού προσωπικού. 
Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται η κ. Υπουργός:
1. Με δεδομένο ότι από 1ης  Ιανουαρίου 2024 ξεκίνησε η θητεία της νέας τοπικής αυτοδιοίκησης και εντωμεταξύ έχουν περάσει πάνω από 4 μήνες, γιατί το Υπουργείο σας δεν έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες απόσπασης αστυνομικών που έχουν εκλεγεί ως αιρετοί στην τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να υπηρετούν στα διοικητικά όρια του δήμου στον οποίο έχουν εκλεγεί;
2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε ώστε να ολοκληρωθούν το δυνατόν συντομότερο οι διαδικασίες απόσπασης αστυνομικών που έχουν εκλεγεί ως αιρετοί στην τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να υπηρετούν στα διοικητικά όρια του δήμου στον οποίο έχουν εκλεγεί;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Τζάκρη Θεοδώρα
Αυλωνίτης Αλέξανδρος
Ζαμπάρας Μίλτος
Θρασκιά Ράνια
Κόκκαλης Βασίλης
Μπάρκας Κώστας
Παπαηλιού Γιώργος
Πούλου Γιώτα
Χρηστίδου Ραλλία»


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Γιατί τόση πρεμουρα ρε Θεοδώρα; Πόσους χωροφύλακες έχεις οπαδούς που είναι εκλεγμένοι και καίγεσαι να επιστρέψουν για την άσκηση των καθηκόντων τους στην αυτοδιοίκηση; Θεωρώ οτι δεν έχεις ούτε μισό γιατί όλοι όσοι εκλέγονται ειναι δεξιοί και με βούλα. Πέραν τούτου όμως αντί να ντρέπεστε όλοι οι βουλευτές που συνεχίζετε αυτήν την αθλιότητα με τους αγράμματους ένστολους αιρετούς που αφήνουν τις υπηρεσίες που υπηρετούν υποστελεχωμένες, εσείς τους στηρίζετε . Δικαίωμα τους είναι η συμμετοχή σε όποια εκλογική διαδικασία αλλά αφού παραιτηθούν από την οργανική θέση τους. Η Πολιτεία τους προσέλαβε με την όποια διαδικασία για να υπηρετήσουν τους πολίτες από άλλη θέση και εσείς με το ζόρι θέλετε να τους μετατρέψετε σε επαγγελματίες πολιτικούς που προεκλογικά εκβιάζουν ευάλωτες ποινικά ομάδες όπως π.χ αθίγγανους, πρεζόνια, μικροκλεφτες, ρουφιάνους. Φτάνει αυτή η κατάντια με τους μπάτσους... ($$$)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κομματικά ρουσφέτια παλιάς εποχής! να πάνε οι αστυνομικοί στα τοπικά συμβούλια μην χάσει η Βενετία βελόνι,όλα για το συμφέρον του αστυνομικού! Σε βάρος του κράτους με τις πλάτες της βουλευτού!!! ΑΥΤΟΥΣ ΨΗΦΊΖΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΊΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.