Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημ. Κοινότητα Βέροιας: Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική δράση «Η δική μας Ευρώπη, η δική μας Φωνή»Για τον θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις βασικές πολιτικές της Ε.Ε. για τη νεολαία, με αφορμή τις επερχόμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μαθητές λυκείων της Βέροιας κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δράσης «Η δική μας Ευρώπη, η δική μας Φωνή» που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας.

Στους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου, 2ου και 5ου Λυκείου Βέροιας παρουσιάστηκαν ο τρόπος λειτουργίας τις Ε.Ε. και οι προτεραιότητές της για τους νέους Ευρωπαίους πολίτες, στους τομείς της εκπαίδευσης και εργασίας από την επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Kεντρικής Μακεδονίας, κα Κατερίνα Ρουμελιώτη. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης απηύθυνε χαιρετισμό μέσω video.

Επιπλέον, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον υποστηρικτικό ρόλο της Ε.Ε. στο τομέα της νεολαίας σχετικά με τις ευκαιρίες σε ολόκληρη την Ε.Ε., την εφαρμογή πολιτικής επαγγελματικής κατάρτισης και την ενθάρρυνση της κινητικότητας εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων νέων.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Ηλίας Τσιφλίδης, η Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας, κα Έλσα Ταϊπλιάδου-Κασάπη ενώ την εισήγηση έκανε το μέλος της Δ.Κ, κ. Κώστας Γεωργιάδης. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Αθανάσιος Αλατζόγλου, αντιδήμαρχοι και οι σύμβουλοι της κοινότητας.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.