Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα Αριστερά Ν Πέλλας: Τρία ζητήματα με αφορμή την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Πέλλα


α) Ο κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνέντευξη έδωσε για δεύτερη φορά σήμα στους εργοδότες να πληρώνουν «μαύρα». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι ο πραγματικός μισθός είναι υψηλότερος από τον επίσημο κατώτατο μισθό, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι πληρώνονται παραπάνω.

Είναι πραγματικά αδιανόητο σε μια χώρα της Ε.Ε. ο πρωθυπουργός να νομιμοποιεί τη μαύρη εργασία και την εισφοροδιαφυγή. Η αναφορά αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Το μοντέλο της εργασιακής ζούγκλας, της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, της μαύρης και υποδηλωμένης εργασίας είναι το μοντέλο που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ..

Την ίδια στιγμή που κλείνει το μάτι στην εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών, απέκλεισε κάθε σενάριο μείωσης του Φ.Π.Α. στα βασικά είδη τροφίμων ή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αρνούμενος μάλιστα την ύπαρξη υπερκερδών.

β) Στην ίδια συνέντευξη ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι τα μνημόνια συνεργασίας που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, σκοπίμως δεν ήρθαν προς κύρωση εδώ και μια πενταετία.

Τουλάχιστον ξεκαθάρισε ότι τάσσεται με την θέση του κ. Βορίδη και του κ. Γεωργιάδη και όχι με της κ. Μπακογιάννη, αφού τόνισε ότι τα μνημόνια συνεργασίας δεν θα κυρωθούν.

«Παγώνοντας» στην ουσία την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών επιβεβαίωσε ξανά ότι υπήρξε ο μεγαλύτερος χορηγός των εθνικιστών του VMRO. Τόσο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και ως πρωθυπουργός.

γ) Προχθές εξ άλλου από το συνέδριο του ygeiamou.gr ο Πρωθυπουργός της διάλυσης και της ιδιωτικοποίησης των δημοσίων νοσοκομείων μίλησε για βελτίωση των υποδομών του ΕΣΥ (την βλέπουμε στα νοσοκομεία της Πέλλας).

Για τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη αυτό σημαίνει αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης προς όφελος του ιδιωτικού τομέα. Η εκχώρηση στον ιδιωτικό τομέα υπηρεσιών του Ε.Σ.Υ. αποτελεί κεντρική κυβερνητική κατεύθυνση, το έχουμε ήδη δει να συμβαίνει σε περιπτώσεις όπως τα απογευματινά χειρουργεία, την παραχώρηση υποδομών του Ε.Σ.Υ. σε ιδιώτες.

Καμία συζήτηση για αναβάθμιση της δημόσιας υγείας δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν θέτει ως κεντρική προτεραιότητα την γενναία ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.. Με αύξηση των δαπανών για την υγεία στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, άμεση δρομολόγηση 20.000 προσλήψεων, διπλασιασμό των αποδοχών του ιατρικού και λοιπού προσωπικού του Ε.Σ.Υ., ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.